Livre
Néerlandais

Dansen springen buigen

Betty Sluyzer (auteur), Pauline Oud (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
De peuters Dee en Daa hebben een dansje geleerd. Ze zwaaien met hun handen, klapperen met hun tanden en stampen op de grond. Prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Dansen springen buigen
Auteur
Betty Sluyzer
Dessinateur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Kimio, 2008
[17] p. : ill.
ISBN
9789056477196 (hardback)
Placing suggestion
Beweging - Sport (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De peuterboekjes van uitgeverij Kimio brengen jonge kinderen op een leuke en fantasierijke wijze in contact met prentenboeken. De onderwerpen in deze boekjes staan altijd heel dicht bij dingen die peuters in hun eigen jonge leventje meemaken of zouden kunnen meemaken. De eenvoudige verhalen lokken steeds weer interactie uit en stimuleren daarnaast de taalontwikkeling. In Dansen springen buigen nodigen Betty Sluyzer en Pauline Oud de peuters ook nog eens uit om mee te doen en mee te bewegen.
Het uitgangspunt in dit kimioboekje is een eenvoudig versje: "Eén twee... Dans je mee? / Draai een rondje... Kwispel als een hondje... / Zwaai met twee handen... Klapper met je tanden... / Stamp drie keer... Spring op en neer... / Buig en ga weer staan. Applaus. Fantastisch gedaan!". In negen tafereeltjes op een telkens van kleur wisselende achtergrond zie je twee peuters, Dee en Daa, het dansje stap voor stap inoefenen. Op de achtergrond zijn ook een aantal dieren van de partij: twee mui…Lire la suite
De twee peuters Dee en Daa hebben een dansje geleerd: met springen, zwaaien en nog veel meer. Ze willen graag dat de lezer meedoet. Deeltje uit de reeks 'Kimio peuterboekjes'*, over herkenbare onderwerpen uit de dagelijkse leefwereld van peuters en jonge kleuters. De lezer wordt uitgenodigd om dezelfde pasjes te doen als Dee en Daa en de (eenvoudige) vragen (bv. wie doet wat anders?) die in de tekst staan, op te lossen. Vrolijke kleurrijke illustraties, waar het enthousiasme vanaf spat, staan verspreid over de hele pagina die telkens een andere achtergrondkleur heeft. Naast Dee en Daa zijn er ook altijd dieren op de pagina aanwezig, die hetzelfde doen als Dee en Daa (en soms niet). Boven aan de pagina staat de 'titel' in witte duidelijke letters. Het vierregelige, lekker in het gehoor liggend rijmpje met herhalingselement, staat wisselend verspreid op de pagina. Heerlijk doe-, kijk- en leesboek waaraan zowel de peuter als de voorlezer veel lol zal beleven. Vanaf ca. 2 jaar.

Dansen Springen Buigen

Aan de hand van twee leuke figuurtjes, DEE en DAA, maken de kleintjes kennis met een bewegingsversje. Per dubbele bladzijde wordt een deel van het versje aangeleerd, de tekeningen dienen als ondersteuning. Alhoewel de tekeningen best leuk zijn, is het boekje niet echt uitnodigend. Een boekje van zestien bladzijden is te uitgebreid en een beetje vergezocht om één versje aan te leren en vlot tot het rijmen te komen.


Suggestions