Livre
Néerlandais

Drie haasjes op de wc

Betty Sluyzer (auteur), Pauline Oud (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Drie haasjes leren hoe ze naar de wc moeten gaan. Prentenboek met grappige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Drie haasjes op de wc
Auteur
Betty Sluyzer
Dessinateur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Édition
4de herz. dr.
Éditeur
Sans lieu de publication: Kimio, 2008 | Autres éditions
[18] p. : ill.
ISBN
9789056477172
Placing suggestion
Zindelijk zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Drie haasjes op de wc is een Kimio peuterboekje. Het thema zindelijk worden, of van de pot op de wc gaan houdt alle peuters een bepaalde tijd bezig. Wanneer een ouder of een kleuterjuf er dan ook nog eens over voorleest of praat, weten peuters dat het heel gewoon is, dat het niet altijd meteen vanzelf gaat.

In dit boekje wordt er op en heel speelse manier over geschreven en getekend. Betty Sluyzer koos voor een mama haas, die haar drie kleine haasjes probeert te leren hoe je naar de wc moet gaan. Ze doen het een hele tijd fout, gaan met z'n drieën op één wc, vergeten hun broekjes uit te doen. Tot mama haas hen precies vertelt hoe het moet. De tekst, meestal slechts twee korte zinnetjes per bladzijde, is op rijm en bevat enkele zelfverzonnen woorden als "popplepee", "popplepuit" of "poppelepilletjes" die het rijmen vergemakkelijken. De prenten van Pauline Oud laten een vrolijke, kleurige hazenfamilie zien, met speelse kinderen die er lustig op los mogen kliederen bij het …Lire la suite
Drie haasjes leren hoe ze naar de wc moeten gaan. Dat is nodig want tijdens het eten plassen ze alledrie op de vloer. Ze weten alleen nog niet hoe het hoort, want ze gaan met z’n drieën tegelijk op de wc zitten en vergeten hun broekjes uit te trekken. Uiteindelijk gaat alles goed, want moeder doet elke handeling voor. Nadat de haasjes keurig iets op de wc hebben gedaan, gaan ze weer verder met eten. Aardig, maar vooral bruikbaar boekje voor peuters. Duidelijk wordt uitgelegd hoe je naar de wc moet gaan. Bovendien gebeurt dat op zeer humoristische wijze waarbij de prenten de voornaamste rol spelen. De vrolijk gekleurde illustraties vullen het verhaal duidelijk aan. Ze beginnen en eindigen op de schutbladen. De tekst is in rijmvorm geschreven. Hier en daar komt het rijm wat gekunsteld over. Herdruk in de vernieuwde Kimio-stijl. In dezelfde reeks verscheen 'Drie haasjes gaan slapen'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Suggestions