Livre
Néerlandais

Sint wil op vakantie

Bieke Stals (auteur), Ineke Marynissen (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Sint en Piet gaan op vakantie. Op het strand heeft Sint geen rust want alle kinderen herkennen hem aan zijn kleding. Piet heeft een goed idee, waaraan Sint alleen wel even moet wennen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Sint wil op vakantie
Auteur
Bieke Stals
Dessinateur
Ineke Marynissen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
[24] p. : ill.
ISBN
9789044811612
Placing suggestion
Sinterklaas (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is zomer en Sint wil rust. Samen met Piet en de stoomboot gaat hij op vakantie naar het strand. Maar alle kinderen herkennen hem door zijn kleding. Pas als Sint, na vijf dagen, in zijn ondergoed op het strand zit heeft hij eindelijk rust. Een sinterklaasverhaal verteld vanuit een andere hoek. Het verhaal bevat herhalingselementen: elke avond heeft Piet 'gewoon een idee' en vraagt Sint 'Wat bedoel je met gewoon een idee?', waarop Piet antwoordt: 'Wel, gewoon gewoon' en vervolgens laat Sint de volgende dag weer een paar kledingstukken achter op de boot. Op de kleurige, gedetailleerde, illustraties is heel veel te zien en vertellen de gezichten precies hoe de persoon zich voelt. Vrij veel tekst met soms wat ouderwetse en ongebruikelijke woorden, zoals knutselgerief, albe, soutane. De tekst staat tussen de illustraties op een witte achtergrond. Deze Sinterklaas op vakantie zonder tabberd en staf zal kleuters zeker aanspreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Sint wil op vakantie

Het is zomer. Sint geniet van een warme zomeravond. Wat zou hij graag eens op vakantie gaan. Piet vindt dit een uitstekend idee en begint hun valiezen te pakken. Ze belanden op het strand. Piet trekt meteen zijn zwembroek aan, maar Sint wordt dadelijk omringd door kinderen. Piet zegt dat de kinderen hem immers herkennen aan zijn kleding en dat hij die moet uitdoen. Maar Sint doet alleen zijn kleding uit om te gaan slapen. Dus zoekt Piet naar een andere oplossing. Origineel Sinterklaasverhaal dat bijval zal genieten van vele kleuters. De humor is op hun niveau en ook de illustraties zijn zeer toegankelijk. Een prettig tussendoortje!