Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Farao code

Bies Van Ede (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Stije en zijn vrienden zijn fan van de N-boeken over een duistere farao. Stije doet mee aan een wedstrijd waarvan de hoofdprijs een meet & greet met de schrijver is. Maar al snel ontdekt hij dat er iets niet klopt. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Farao code
Auteur
Bies Van Ede
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Holland, 2013
155 p.
ISBN
9789025112462 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stije, Henk en Camila vormen de O.K.-club, de Onno Keesjagerclub. Keesjager is de schrijver van hun favoriete reeks, de N-boeken, over een duistere farao. Maar nergens is er informatie over de auteur of de uitgeverij te vinden. Henk en Stije hebben de club gesticht en bij hun vergaderingen in de bibliotheek hebben ze Camila ontmoet. Ze praten veel over de boeken, de personages en gissen over het vervolg van het verhaal, maar hun voornaamste doel is meer te weten te komen over de mysterieuze auteur, want ze willen niets liever dan hem ontmoeten. Groot is hun blijdschap wanneer uitgeverij Lachveldt een wedstrijd aankondigt waarbij de winnaar een meet & greet krijgt met de auteur. De opdracht is om het verhaal over farao N te vervolgen. De fanclub zet zich er meteen aan, maar er gebeuren steeds vreemdere dingen. Er wordt ingebroken in Stijes huis en de man die de posters komt geven in de plaatselijke boekhandel ziet er heel verdacht uit en verdwijnt snel in de mist. Stije weet Kee…Lire la suite
Stije en zijn vrienden Henk en Camila zijn fan van de N-boeken van Onno Keesjager over een duistere farao. Ze richten zelfs een fanclub op in de hoop de geheimzinnige schrijver te ontmoeten. Wanneer er een wedstrijd is met als hoofdprijs een meet & greet met de schrijver doen ze natuurlijk mee. Stije, zoon van twee Egyptologen, lijkt een groot kanshebber. Zijn moeder bestudeert oude papyrusrollen over een farao die erg lijkt op de farao uit de serie N. Dan blijkt de wedstrijd onderdeel te zijn van een complot waarin Stije de hoofdrol speelt vanwege het werk van zijn ouders. Men wil de kwaadaardige farao N terug laten keren op aarde met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Griezelverhaal met een knipoog naar de schrijvers van het Griezelgenootschap wier namen in het boek zijn verwerkt. Vooral het einde is spannend. Het 21 hoofdstukken tellende boek leest vlot en is geschikt voor griezelliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

Farao code

Stije is een grote fan van de N-boeken. Daarin worden gruwelijk spannende verhalen over de farao’s verteld. Samen met Henk en Camilla heeft hij een heuse fanclub opgericht. Hun grootste wens is om de schrijver van de N-reeks te ontmoeten, want niemand heeft die ooit gezien. De mysterieuze uitgeverij van de N-reeks richt een wedstrijd in, waarbij de winnaar de auteur zal ontmoeten en mag figureren in het volgende boek. Stije's ouders, archeologen gespecialiseerd in oud-Egyptische kunst, ontdekken oude boekrollen waaruit een eeuwenoud complot geleidelijk kenbaar wordt. Stije wordt gewaar dat hij door een duistere macht gebruikt wordt om een Egyptische farao uit het dodenrijk naar de wereld te laten terugkomen. De beschermelingen willen samen met de farao over de wereld regeren. Op de valreep lukt het Stije om de macht te doorbreken en terwijl de muren om hem heen instorten, kan hij samen met Henk vluchten.
De opbouw start boeiend met interessante gegevens over de Egyptische farao’…Lire la suite