Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Pas op in het bos

Bies Van Ede (auteur), Camila Fialkowski (dessinateur)
Er is een eng bos. In het bos woont een dwerg. Tom gaat hem vangen. Maar is het wel een dwerg? Samenleesboek op niveaus AVI-Start en AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Bang zijn, Bossen
Niveau de lecture
AVI Début, AVI M4, AVI 1, AVI 4
Titre
Pas op in het bos
Auteur
Bies Van Ede
Dessinateur
Camila Fialkowski
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789027685872

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Leren lezen is een individueel proces dat voor elk kind anders verloopt. Toch hoeft leren lezen niet per se een individuele inspanning te zijn. Samen lezen met iemand die het al kan, kan inspirerend werken. Het is allicht vanuit die gedachte dat uitgeverij Zwijsen de reeks 'Maan roos vis samenleesboek' lanceerde. Een nieuwe reeks van zes boeken die aansluiten bij de leesmethode 'maan roos vis' en bedoeld is voor de eerste drie maanden leesonderwijs. Om beurten een stukje voorlezen, dat is de bedoeling. Wat links staat, is bedoeld voor het kind, wat rechts staat voor de persoon die begeleidt. Korte, eenvoudige woordjes tegenover langere en moeilijkere stukken tekst. Een leuke formule, maar is ze ook geslaagd?


Pas op in het bos is een fantasieverhaal over een jongen die om een vervelende bosdwerg te vangen een kuil graaft. Maar het verhaal is veel te complex en de tekst loopt niet lekker.

De boekjes in deze reeks zijn heel zorgvuldig uitgegeven. Aantrekkelijke …Lire la suite
Achter het dorp ligt een eng bos. Volgens de mensen woont daar een dwerg. Tom besluit de dwerg te vangen. De inhoud van dit verhaal lijkt over de hoofden van de lezers heen geschreven te zijn. Het sluit namelijk aan bij ouders die kinderen bang maken om hen een verbod op te kunnen leggen (je mag niet alleen het bos in). Het verhaal eindigt met een dikke knipoog naar deze opvoedingsmoraal, maar zal bij de meeste kinderen eerder angst opwekken, dan dat ze er de humor van inzien. Een eerste leesboekje op twee niveaus: de linkerbladzijden zijn na enkele weken te lezen, AVI-Start en de rechterbladzijden na ruim een jaar, AVI-M4. Deze vorm is goed inpasbaar in het leesonderwijs waarbij minder ervaren kinderen samen lezen met meer ervarenen. De teksten vullen elkaar aan: de eenvoudige tekst volgt op de moelijkere tekst van de vorige pagina. De serie sluit aan bij de methode Veilig leren lezen. De gekleurde illustraties zijn aantrekkelijk en humoristisch. Heraanbieding* van het boek, nu met m…Lire la suite

Suggestions