Livre
Néerlandais

Portret van een verslaafde als een jonge man : een memoir

Bill Clegg (auteur), Ralph Van der Aa (traducteur)

Portret van een verslaafde als een jonge man : een memoir

Autobiografisch relaas van een aan crack verslaafde man die pas nadat hij alles in zijn leven was kwijtgeraakt, tot ontwenning en rehabilitatie wist te komen.
Titre
Portret van een verslaafde als een jonge man : een memoir
Auteur
Bill Clegg
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Portrait of an addict as a young man
Éditeur
Amsterdam: Contact, 2010
221 p.
ISBN
9789025431914 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 39 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bill Clegg is van een verlegen, door zijn vader gemaltraiteerd jongetje uit Connecticut opgeklommen tot een zeer succesvol literaire agent met uiteindelijk een eigen uitgeverij. In dit boek vertelt hij hoe hij, meegezogen in de draaikolk van de uiterst destructieve harddrug crack, zijn hele jeugdige glamourleven inlevert: zijn zakelijke succes, zijn gelukkige relatie met filmmaker Noha, zijn luxe appartement op Fifth Avenue, zijn familie en vrienden. Op het absolute nulpunt in 2005, als hij vrijwel al zijn geld er doorheen gejaagd heeft, als hij volledig paranoïde rondzwerft en als hotels hem gaan weigeren wanneer hij totaal vermagerd en vervuild aanklopt, probeert hij met een overdosis crack, aangevuld met enige flessen wodka en de nodige slaappillen zijn miserabele levensrest te beëindigen. Als dat mislukt, komt de weg vrij voor ontwenning en rehabilitatie. Het klinkt als een verhaal dat vaker verteld is, maar de kracht van dit zelfportret ligt in het literaire talent van Clegg, dat…Lire la suite

À propos de Bill Clegg

Bill Clegg, né en 1970, est un écrivain et agent littéraire américain.

Biographie

Œuvres

  • Portrait of an Addict as a Young Man (2010)
- traduit en français sous le titre Portrait d'un fumeur de crack en jeune homme par Laure Manceau, Nimes, France, Éditions Jacqueline Chambon, 2010, 252 p. (ISBN 978-2-07-014875-2)
  • Ninety Days: a memoir (2012)
- traduit en français sous le titre 90 jours. Récit d'une guérison par Laure Manceau, Nimes, France, Éditions Jacqueline Chambon, 2012, 185 p. (ISBN 978-2-330-01265-6)