Livre
Néerlandais

Aan het werk : waarom we een sterke overheid nodig hebben voor een gezonde economie

Bill Clinton (auteur)

Aan het werk : waarom we een sterke overheid nodig hebben voor een gezonde economie

Oud-president Bill Clinton analyseert de crisis. Hoe realiseren we opnieuw economische groei? En waarom is een goede regering daarbij belangrijk? Hij legt uit hoe we in de huidige crisis terechtkwamen, hoe we werkloosheid kunnen tegengaan, hoe we banken kunnen stimuleren leningen te blijven verstrekken etc.
Titre
Aan het werk : waarom we een sterke overheid nodig hebben voor een gezonde economie
Auteur
Bill Clinton
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Back to work : why we need smart government for a strong economy
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Balans, 2012
252 p.
ISBN
9789460034985 (paperback)
Placing suggestion
351 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Aan deze kant van de Atlantische Oceaan mag het ongelooflijk lijken dat er een voormalig president van de Verenigde Staten nodig is om aan Amerikanen uit te leggen dat de recepten van de Tea Party onverteerbaar zijn. Je zou denken dat de sketches van Tina Fey, de voortreffelijke imitator van Sarah Palin, afdoende zijn om de Thee Partij in de hoek te zetten. Je zou zelfs durven denken dat de Tea Party'ers voldoende blunders begaan om allang niet meer serieus genomen te worden. Maar zo werkt politiek niet. In bange dagen geloven mensen graag in gemakkelijke oplossingen.
Met handen en voeten legt Bill Clinton dus uit waarom we een slimme overheid nodig hebben en hoe zijn land eruit zou zien als we het volledig zouden overlaten aan bedrijven en belangengroepen. Hij doet dat niet badinerend, maar neemt zijn lezers heel serieus. Veel Amerikanen geloven, met Palin, dat alle problemen veroorzaakt worden door te veel overheid; vrije mensen kunnen hun problemen zelf oplossen.
Ongegen…Lire la suite
Overheidsingrijpen is een heet hangijzer in de Amerikaanse politiek. Oud-president Clinton pleit voor een goed funtionerende overheid, omdat de overheid nu eenmaal een grote rol speelt. Hij somt wel acht belangrijke redenen op, waaronder het bevorderen van gelijke kansen. Anders hebben de kansarmen niets in te brengen. Ook goede doelen en gezondsheidszorg, anders had Clinton dit boek niet eens kunnen schrijven. Hij past alle retorische middelen toe om te overtuigen. Hij schrijft alsof hij met de lezer in gesprek is. Het tweede deel bevat wel 46 aanbevelingen om de toekomst weer op de rails te krijgen. Dat is het interessantste deel van dit boek. Er zitten opvallend veel milieuvriendelijke initiatieven bij. Clinton aarzelde om dit boek te schrijven omdat hij niet meer politiek actief is. Je kunt je afvragen wat het gewicht is van deze uitgave, behalve dat hij af en toe Obama en zijn vrouw als positieve voorbeelden noemt. Het boek bevat grafieken, tabellen, een verklarende woordenlijst,…Lire la suite

À propos de Bill Clinton

William Jefferson Clinton (de son nom de naissance William Jefferson Blythe III), dit Bill Clinton [bɪl ˈklɪntən], né le 19 août 1946 à Hope (Arkansa…En lire plus sur Wikipedia