De Amerikaanse evangelist (1918) blikt terug op zijn leven, vertelt wat de ouderdom voor hem betekent en roept de lezers op ernst te maken met hun geloof in Christus.
Titre
Bijna thuis
Auteur
Billy Graham
Traducteur
Richard Kettmann
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nearing home
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Durée
06:17
Éditeur original
Gideon
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a435042
Placing suggestion
252.7 (SISO) Christendom ; Geloofsleer (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Amerikaanse auteur (1918) is vooral bekend door zijn wereldwijde evangelisatiecampagnes, waar hij in meer dan vijftig jaar meer dan tweehonderd miljoen mensen het Evangelie van de Opgestane Heer verkondigde en de mensen opriep hun hart aan Jezus Christus te geven. In dit boek blikt hij terug op zijn laatste levensjaren en wat ouderdom voor hem betekent. Elke dag, zonder uitzondering, zegt hij, is een geschenk van God, ons toevertrouwd om te gebruiken tot eer van Hem. Hij ziet deze laatste jaren als gouden jaren, en roept de lezer, ook de bejaarde lezer op ernst te maken met het leven en 'Gods wil te ontdekken met je pensioen'. Graham kijkt ook terug op en informeert over belangrijke personen en zaken die veel in zijn lange leven voor hem hebben betekend. Hij geeft wijze, praktische lessen die steeds te maken hebben met zijn eigen beleving, maar ook verwijst hij veel naar de Bijbel en wijst op mensen die ook in hun ouderdom door God werden gebruikt. Een opbouwend en stimulerend boek.

À propos de Billy Graham

William Franklin Graham, Jr., dit Billy Graham, né le 7 novembre 1918 à Charlotte (Caroline du Nord) et mort le 21 février 2018 à Montreat dans le même État américain, est un pasteur et prédicateur chrétien évangélique baptiste américain.

Biographie

Graham naît le 7 novembre 1918 à Charlotte (Caroline du Nord). Il vit dans une ferme avec un frère et deux sœurs et est élevé dans la foi presbytérienne par ses parents. Adolescent, il est renvoyé d'un groupe de jeunes de son église parce qu'il n'était pas très intéressé par les questions spirituelles. Après avoir assisté à plusieurs réunions d'évangélisation de Mordecai Ham, Graham se convertit à l'âge de 16 ans en 1934. En 1936, il commence des études de théol…En lire plus sur Wikipedia