DVD
Anglais

Secret in their eyes

Billy Ray (directeur), Eduardo Sacheri (antécédent bibliographique), Emilio Kauderer (compositeur)

Secret in their eyes

Billy Ray (directeur), Eduardo Sacheri (antécédent bibliographique), Emilio Kauderer (compositeur)
Dertien jaar na de moord op de dochter van zijn collega besluit een FBI-agent alles op alles te zetten om deze zaak alsnog op te lossen en hij stuit daarbij op een gruwelijk geheim.
Titre
Secret in their eyes / written and directed by Billy Ray
Directeur
Billy Ray
Antécédent bibliographique
Eduardo Sacheri
Compositeur
Emilio Kauderer
Acteur
Chiwetel Ejiofor Nicole Kidman Julia Roberts
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, copyright 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 107 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden Remake van de film El secreto de sus ojos van Juan José Campanella uit 2009 gebaseerd op de roman van Eduardo Sacheri
EAN
5053083068615

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thriller van Billy Ray (Breach; Shattered glass) met Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman en Julia Roberts. De film is een remake van de Argentijnse thriller en Oscarwinnaar El secreto de sus ojos (2009) van Juan José Campanella. Het verhaal is verplaatst van Argentinië in de jaren 1970 naar de VS waar in 2002 het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, verkracht, vermoord en verminkt. Het is de dochter van een FBI-onderzoeker, Jessica Cobb. Dertien jaar later probeert haar vroegere collega Ray Kasten de zaak tegen de vermoedelijke dader te heropenen. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch. Justin Chang (variety.com) vindt dat de film teveel heen en weer springt in de tijd, dat de terrorisme-angst na 9/11 vooral een afleidingsmanoeuvre is, maar ook vindt hij dat Ray vakwerk levert met als belangrijkste pluspunt de prachtige rol van Julia Roberts.

À propos de Billy Ray

Billy Ray est un scénariste et réalisateur américain.

Filmographie

Réalisateur

  • 2003 : Le Mystificateur
  • 2007 : Agent double (Breach)
  • 2015 : Aux yeux de tous (Secret in Their Eyes)
  • 2016-2017 : Le Dernier Seigneur (The Last Tycoon) TV

Scénariste

  • 1990 : The Bobby & Larry Show (téléfilm)
  • 1994 : Color of Night de Richard Rush
  • 1995 : The Shooter
  • 1994 - 1995 : Earth 2 (série télévisée, 21 épisodes)
  • 1997 : Volcano de Mick Jackson
  • 1998 : Le coup de l'oreillette (téléfilm)
  • 2002 : Mission Évasion (Hart's War) de Gregory Hoblit
  • 2003 : Le Mystificateur
  • 2004 : En lire plus sur Wikipedia