Een kwantumfysicus wordt ontvoerd en betrokken bij experimenten met reizen naar parallelle universums, wat grote psychologische gevolgen voor hem heeft.
Titre
Dark matter
Auteur
Blake Crouch
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dark matter
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018 | Autres éditions
303 p.
ISBN
9789045215884 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een kwantumfysicus wordt ontvoerd en betrokken bij experimenten met reizen naar parallelle universums, wat grote psychologische gevolgen voor hem heeft. Speculatieve thriller met een ingenieuze opbouw. De chronologie is verwerkt in het psychologisch effect dat heen en weer reizen naar een 'multiversum' via de kwantummechanica heeft. Naast motieven als liefde en spijt is het hoofdthema de vraag: als er meerdere universums zijn, is iemands identiteit dan ook veelzijdig? De uitwerking van deze vraag bepaalt de spannende gebeurtenissen tot aan de positieve apotheose. De hoofdpersoon wordt een round character doordat hij als ik-verteller diep in zijn persoonlijkheid moet kijken. Gesitueerd in diverse 'soorten' Chicago, afhankelijk van de gemoedstoestand van de protagonist. Vlotte stijl, beeldende, soms wetenschappelijke, moeilijke woordkeus, levensechte dialogen. Het boek is vormgegeven als een zwart doosje (black matter). Soepele vertaling uit het Engels. Van de auteur (1978) is ook de 'W…Lire la suite

À propos de Blake Crouch

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Blake Crouch, né le 15 octobre 1978 à Statesville en Caroline du Nord, est un romancier américain de science-fiction, d'horreur et de thrillers.

Biographie

Œuvres

Série Wayward Pines

  1. Wayward Pines - Livre 1, J'ai lu, 2015 ((en) Pines, Thomas & Mercer, 2012), trad. Patrick Imbert, 285 p. (ISBN 978-2-290-07771-9)
  2. Wayward Pines - Livre 2En lire plus sur Wikipedia