Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Bloedhonden in Iran

Bob Emmers (auteur), Bart Van Lierde (auteur)
Een man koopt van zijn erfenis notenbomen in Iran, maar wordt opgelicht door een clan die hij langs legale weg niet kan bestrijden.
Sujet
Iran
Titre
Bloedhonden in Iran
Auteur
Bob Emmers Bart Van Lierde
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Houtekiet, 2014
179 p.
ISBN
9789089242822 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bloedhonden in Iran is een misdaadroman die zich tegen de originele setting van een door de religieuze maffia geregeerd Iran afspeelt. Een archeoloog-tv-presentator, Kamran, hoopt na de dood van zijn vader een stuk grond in het Alborzgebergte te kunnen kopen. Maar zo onherbergzaam als het gebergte is, zo vijandig zijn de inwoners er. Bovendien blijkt de hoofdfiguur, Kamran, zijn aankoopcontract niet goed gelezen te hebben, en heeft hij veel geld gespendeerd aan enkel het vruchtgebruik van die grond. In zijn kruistocht voor gerechtigheid raakt hij verstrikt in het web van de Iraanse maffia.
Bloedhonden in Iran is een degelijke thriller. De setting van het verhaal, het Iran van de ayatollahs, is origineel en geeft ons naast een portie spanning ook nog een mooi inzicht in hoe het er daar wel aan toe kan gaan. En dat het geen evidentie is een realistisch verhaal op te hangen over een land dat we nauwelijks kennen, bewijst het feit dat het boek geschreven is door een sc…Lire la suite
Kamran Parsapour, Iranees tv-presentator en archeoloog, wil van de familie-erfenis grond in het Alborzgebergte kopen, een gebied in Iran waar de waardevolle Gerduboom groeit, die een belangrijke rol speelde in het leven van zijn familie. Hij wordt echter opgelicht door een clan die hij langs legale weg niet kan bestrijden. Een aantal mensen helpt hem het stuk grond alsnog in handen te krijgen. Het verhaal komt langzaam op gang, maar wordt na verloop van tijd toch wat spannender. Interessant zijn de passages over typisch Iraanse gebruiken. De Vlaamse auteur Van Lierde (1974) schreef dit boek samen met Bob Emmers, vele jaren werkzaam in het Midden-Oosten in de olie-industrie. Het is het debuut van dit duo. Op de cover een tegenlichtfoto van een berglandschap, met daarin drie mannen met geweren en twee honden. Normale druk en ruime marges.