DVD
Anglais

DuckTales : de film : het geheim van de wonderlamp

Bob Hathcock (directeur), David Newman (compositeur)

DuckTales : de film : het geheim van de wonderlamp

Public cible:
Tous les âges
Genre:
Dagobert Duck, de neefjes Kwik, Kwek en Kwak, hun vriendinnetje Lizzy en Turbo, de stuntpiloot gaan op zoek naar een legendarische schat. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
DuckTales : de film : het geheim van de wonderlamp
Directeur
Bob Hathcock
Compositeur
David Newman 1954- (US I)
Titre uniforme
DuckTales : the movie : treasure of the lost lamp
Langue
Anglais
Titre parallèle
La bande à Picsou
Éditeur
Disney DVD, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1990
Durée
71 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Portugees Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans, Spaans, Portugees Walt Disney productie
EAN
8711875975516

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Disney-animatiefilm uit 1990 onder regie van Bob Hathcock, gebaseerd op de televisieserie 'Ducktales'. Dagobert Duck, de neefjes Kwik, Kwek en Kwak, hun vriendinnetje Lizzy en de stuntpiloot Turbo gaan in Egypte op zoek naar de legendarische schat van Collie Baba. Ze beleven vele avonturen en ontdekken een geest in een wonderlamp. NRC (28-3-'91) schrijft: 'Technisch staat de animatie op redelijk hoog niveau, maar het scenario is rommelig en ongeïnspireerd.' Algemeen Dagblad (5-2-2000) noemt het 'een vermakelijke tekenfilm'. Met de Nederlandse stemmen van o.a. Sacco van der Made, Laura Vlasblom, Rudi Falkenhagen. De Speelfilmencyclopedie geeft drie sterren: '(...) Knap getekend, verstandig scenario van Alan Burnett, spetterend resultaat. (...)' Als extra is een zoekspelletje opgenomen. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.