Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Schaduwliefde

Tien confronterende verhalen, die zich op verschillende plekken en in verschillende tijden afspelen, over schaduwkanten van de liefde, zoals wreedheid en gewelddadigheid.
Titre
Schaduwliefde
Auteur
Bob Van Laerhoven
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Houtekiet, 2019
284 p.
Note
De verhalen uit Schaduwliefde verschenen eerder in Van Laerhovens Amerikaanse bundels Dangerous obsessions en Heart fever
ISBN
9789089247742 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bob van Laerhoven (1953) is onder andere bekend van ‘De schaduw van de Mol’ (2014). In de tiendelige verhalenbundel ‘Schaduwliefde’ staat de schaduwkant van de liefde centraal. Zo wordt in ‘Schaakmat in Chimbote’ een geluidsman voor een misdaad gebruikt door zijn vlam Marina en gaat het om broederliefde in ‘Ghost killers’, dat zich afspeelt tijdens de oorlog in Syrië. Van Laerhoven beschrijft in ‘Schaakmat in Chimbote’ de gedachten van een zwijmelende geluidsman in Peru die wacht op zijn vlam, terwijl in ‘Ghost killers’ extreem geweld voorkomt. Deze (ogenschijnlijke) tegenstellingen tussen de verhalen én in de verhalen maken dit werk erg sterk. De wreedheden van de liefde worden realistisch maar duidelijk weergegeven. Wel kunnen sommige passages als onnodig expliciet worden ervaren wat betreft geweld of seks. Van Laerhoven maakt dan van de lezer een figurant of bondgenoot tegen wil en dank.