Livre
Néerlandais

Tantra en de eenzame man : een droefgeestig en schandelijk zinnelijk logboek

Tantra en de eenzame man : een droefgeestig en schandelijk zinnelijk logboek

Een schrijver probeert zich aan zijn midlife crisis te ontworstelen door een erotische zoektocht naar onder meer tantrische seks.
Titre
Tantra en de eenzame man : een droefgeestig en schandelijk zinnelijk logboek
Auteur
Bob Van Laerhoven
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Van Halewyck, 2000
307 p.
ISBN
90-5617-309-X

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thoornig schrijverken wordt gekweld door allerhande sombere gedachten, noem het eventueel een midlifecrisis, en wordt parallel daaraan belaagd door allerlei personages zoals theksenjong, Artuur de volksheld van Ravels, de Vlaamse uitgever die hem eigenlijk liever een ordinaire thriller zag schrijven en bovenal door de vrouwen die zijn tantra-oefeningen met zich meebrengen. Dat is vermoedelijk zowat de rode lijn in Tantra en de eenzame man. Na een reeds goed gevulde schrijversloopbaan van vnl. thrillers en reisverslagen kon deze zich net als thoornig schrijverken niet meer onttrekken aan het schrijven van dit curieuze boek. Postmodernisme ten top? Dan hebben we het nog niet gehad over de zgn. "ode" aan Louis-Paul Boon die dit boek beoogt. Ook thoornig schrijverken krijgt uit allerlei hoeken commentaar op zijn boek dat bezig is geschreven te worden en dat bovendien vaak in die onverbloemde Boonse gij-vorm, die in De Kapellekensbaan precies gebruikt wordt om commentaar op d…Lire la suite
Van Laerhoven (1953) behoort zeker tot de interessantere schrijvers van de huidige Vlaamse literatuur. Zijn nieuwe roman is opgebouwd uit herinneringen, faxen, e-mails etc. waarin een Vlaamse schrijver in een midlife-crisis verslag doet van een zoektocht naar liefde en seksuele bevrediging, met name tantrische seks. Daarnaast probeert hij een verleden te ontlopen en herinneringen te verwerken. De herinneringen reiken van Afrika, India, New York tot Kosovo en Vlaanderen (een homoseksuele verkrachting door een achterlijke 'volksheld van Ravels'). Deze roman is bij vlagen interessant en hilarisch, maar soms wordt al te gezocht een relatie gelegd naar Louis Paul Boon, aan wie het boek een ode wil zijn, echter zonder diens sociale bewogenheid. Kleine maar ruim gezette druk.