Een app op haar smartphone zet het leven van de psychologiestudente Anna volledig op z'n kop.
Langue
Anglais
Éditeur
Just Bridge, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
82 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8717344753241

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse thriller uit 2013 van Bobby Boermans (Claustrofobia), met Hannah Hoekstra, Robert de Hoog e.a. De eerste second screenfilm ter wereld. Door middel van een app op je telefoon kun je extra inhoudelijke informatie op 33 punten in het verhaal te zien krijgen. Het verhaal draait om een app die het leven van de hoofdrolspelers volledig op z'n kop zet. Het speelt zich af in een Vinex-wijk waar Anna het druk heeft met haar smartphone. Na een wild feestje blijkt daarop een app genaamd IRIS te zijn geïnstalleerd: Eerst handig en behulpzaam, gaandeweg bemoeial, stalker, pestkop en seriemoordenaar. Coen van Zwol (NRC 3-4-'13) geeft 3 (van 5) balletjes: '(...) App combineert het genre bekwaam met onbehagen over verlies van privacy en te grote afhankelijkheid van internet. Regisseur Boermans slaagt erin de paranoia redelijk subtiel en sfeervol te laten aanzwellen, Hannah Hoekstra overtuigt als rouwdouwer Anna. Helaas verzandt de ontknoping van App in genreclichés en chaos cinema. (...) …Lire la suite

À propos de Bobby Boermans

Bobby Boermans, né le 1er septembre 1981 à Amsterdam, est un réalisateur, producteur et scénariste néerlandais.

Carrière

Il est le fils de l'acteur et réalisateur Theu Boermans et le beau-fils de la réalisatrice Paula van der Oest. Il est le demi-frère de l'acteur Thijs Boermans.

Filmographie

  • 2007 : Beyond the Pretty Door
  • 2011 : Claustrofobia
  • 2011 : Broeders
  • 2013 : App (en)
  • 2013 : Roffa
  • 2015 : Hallo bungalow (producteur)
  • 2016 : Fissa (sur un scénario de Martijn Hillenius)
  • 2016 : Amour et préjugés (producteur)

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions