Max en Ruben besluiten samen te werken om hun examentijd tot een goed einde te brengen en daarna een spetterend eindexamenfeest te organiseren. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Fissa
Directeur
Bobby Boermans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Just Entertainment, ©2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
102 minuten
Note
Losjes gebaseerd op de Amerikaanse komedie Project X Nederlands gesproken
EAN
8717344759120

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Komedie van Bobby Boermans (APP; Claustrofobia), in de markt gezet als 'de Nederlandse variant op Project X'. De populaire Max (Yannick van de Velde) en Yous (Bilal Wahib) zien hun eindexamen in gevaar komen, terwijl nerd Ruben (Alex Hendrickx) bang is dat zijn eindexamenfeest het slechtst bezochte feest van het jaar zal worden. De drie jongens besluiten samen te werken en dankzij een ingenieuze fraude slagen ze alledrie, tot frustratie van de leraren. Dan is het tijd voor een spetterend slotfeest. De recensenten geven 2-4 sterren. Annet de Jong (Telegraaf 4-2-'16) geeft er 4: 'Het gaat er weinig subtiel aan toe in de schaamteloze politiek incorrecte Nederlandse komedie Fissa. (...) goed getimede komedie (...) Het prettige van deze film is dat de Facebook-, selfie- en straattaal-generatie zichzelf heerlijk op de hak neemt. Kortom, een geslaagde feelgood-film, ook voor komedie-liefhebbers die buiten de doelgroep vallen.' Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Bobby Boermans

Bobby Boermans, né le 1er septembre 1981 à Amsterdam, est un réalisateur, producteur et scénariste néerlandais.

Carrière

Il est le fils de l'acteur et réalisateur Theu Boermans et le beau-fils de la réalisatrice Paula van der Oest. Il est le demi-frère de l'acteur Thijs Boermans.

Filmographie

  • 2007 : Beyond the Pretty Door
  • 2011 : Claustrofobia
  • 2011 : Broeders
  • 2013 : App (en)
  • 2013 : Roffa
  • 2015 : Hallo bungalow (producteur)
  • 2016 : Fissa (sur un scénario de Martijn Hillenius)
  • 2016 : Amour et préjugés (producteur)

En lire plus sur Wikipedia