Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dracula

Bram Stoker (auteur), Chaz Brenchley (adaptateur), Bies Van Ede (traducteur)

Dracula

Bram Stoker (auteur), Chaz Brenchley (adaptateur), Bies Van Ede (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Aan de hand van dagboeken en brieven wordt verteld hoe een jonge Engelse advocaat, zijn echtgenote en twee van hun vrienden samen met een Nederlandse arts, een mensenbloed drinkende vampier te lijf gaan.
Titre
Dracula
Auteur
Bram Stoker
Adaptateur
Chaz Brenchley
Traducteur
Bies Van Ede
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dracula
Éditeur
Bilthoven: Ronde Tafel, 2013 | Autres éditions
61 p. : ill.
ISBN
9789055295227 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het boek 'Dracula', geschreven door Bram Stoker, vertelt het verhaal van graaf Dracula uit Transylvanie, die een vampier is. Dit zorgt voor grote opschudding als hij Londen bezoekt. Dit boekje in de 'ZIPserie'* is een vertaling van een deel uit de reeks Real Reads, een Engelstalige serie van hervertelde wereldklassiekers voor jonge lezers. Bies van Ede, auteur van meer dan honderd kinderboeken, zorgde voor de vertaling. Het verhaal verhaal wordt gepresenteerd als een reisverslag. Na de introductie van de hoofdpersonen volgt in ruim vijftig bladzijden het verhaal. De wat stijve gekleurde tekeningen vullen de tekst aan. Tot slot is er informatie over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt en een verantwoording van de keuzes en veranderingen die bij de hervertelling zijn gemaakt ten opzichte van het origineel. De lezer krijgt vragen die aanzetten tot nadenken en die stimuleren om het origineel te gaan lezen. Een aardige manier om kennis de maken met een klassieker. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Bram Stoker

Abraham Stoker dit Bram Stoker, né le 8 novembre 1847 à Clontarf (un quartier nord de Dublin) et mort à Londres le 20 avril 1912, est un écrivain britannique d'origine irlandaise, auteur de nombreux romans et de nouvelles, qui a connu la célébrité grâce à son roman intitulé Dracula.

Biographie

Fils d'Abraham Stoker (1799-1876) et de la féministe Charlotte Matilda Thornley (1818-1901), Bram est le troisième d'une famille de 7 enfants. Enfant maladif jusqu'à l'âge de 13 ans, il écoute, lors de sa longue convalescence dans sa chambre du 15, Marino Crescent, alors face à la mer, les récits racontés par sa mère, la Bible, les légendes irlandaises, ou encore le récit de l'épidémie de choléra du début du En lire plus sur Wikipedia