Livre
Néerlandais

Het weer

Brian Cosgrove (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Hoe ontstaan regen, sneeuw, wolken…? Hoe kun je het weer voorspellen? Hoe verschilt het weer in de bergen van het klimaat aan zee? Feiten, records, websites en begrippen.
Sujet
Weer
Titre
Het weer
Auteur
Brian Cosgrove
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, 2012
72 p. : ill.
ISBN
9789089416995 (hardback)
Placing suggestion
555 (SISO) Het weer (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vernieuwde uitgave van Brian Cosgroves Het weer is een mooi voorbeeld van de kwalitatief hoogstaande 'Ooggetuigen'-reeks. Het werk verscheen voor het eerst in 1991, maar kreeg nu een grondige facelift.
Het concept is natuurlijk hetzelfde gebleven. Per dubbele bladzijde wordt een onderwerp gepresenteerd. Alle mogelijke aspecten van het weer en de meteorologie komen aan bod. Ook vrij technische en moeilijke zaken worden degelijk behandeld. De verschillende weertypes komen uiteraard aan bod (sneeuw, wind, regen, zon, wolken, donder en bliksem…), maar ook de extremere toestanden (moesson, wervelwinden, tropische stormen…) krijgen toelichting. Het verschil tussen het weer in de bergen, in de vlaktes en aan de kust wordt uit de doeken gedaan en er is ook aandacht voor weersvoorspellingen, klimaatsveranderingen en weerstations.
Na 29 op dezelfde manier opgebouwde hoofdstukken, met veel afbeeldingen, volgt een dubbele bladzijde 'Wist je dat?'. Die verzamelt een aantal ver…Lire la suite
Geactualiseerde herdruk van een deel uit de uitgebreide reeks 'Ooggetuigen' over het weer. In ongeveer dertig hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina wordt aandacht besteed aan de atmosfeer, voortekenen in de natuur voor weersveranderingen, het voorspellen van het weer, de kracht van de zon, de vorming van wolken, het ontstaan van regen en een alles verwoestende orkaan en klimaatsverandering. Tot slot wordt de lezer aangemoedigd zelf aan de slag te gaan met een weerstation. Elk thema wordt ingeleid met een tekst van maximaal een halve pagina. Daarnaast komen verschillende subthema's aan bod via kleurenfoto's en andere illustraties. Bij elke illustratie staat een korte uitleg met eigen kop. De afbeeldingen zijn steeds uit hun achtergrond gelicht en hierdoor indrukwekkend. De fotobijschriften boeien, maar staan in een zeer klein lettertype. Het taalgebruik is volwassen. Achterin is wel een woordenlijst opgenomen. Ook is een register aanwezig, overzicht van feiten en records en w…Lire la suite

À propos de Brian Cosgrove

Cosgrove Hall Films (également connu sous le nom de Cosgrove Hall Productions) était un studio d'animation britannique fondé par Brian Cosgrove et Mark Hall ; son siège était à Chorlton-Hard-Hardy, Manchester. Cosgrove Hall était un important producteur d'émissions de télévision et d'animation pour enfants. Les programmes de Cosgrove Hall sont encore vus dans plus de quatre-vingts pays. La société a été dissoute par son propriétaire, ITV plc, le 26 octobre 2009 Il était principalement connu pour ses séries Danger Mouse et Count Duckula.

Histoire

Brian Cosgrove et Mark Hall se sont rencontrés pour la première fois alors qu'ils étaient étudiants au Manchester College of Art and Design, (actuellement Manchester Metropolitan University). Ils sont ensuite devenus collaborateurs à la télévision Granada, où ils ont produit des graphiques pour la télévision.

En 1969,…En lire plus sur Wikipedia