Legend

Brian Helgeland (directeur), Carter Burwell (compositeur), Tom Hardy (acteur)

Legend

Brian Helgeland (directeur), Carter Burwell (compositeur), Tom Hardy (acteur)
De tweeling Ronnie en Reggie Kray weten in de jaren '60 langzaam heel crimineel Londen over te nemen. Wanneer Reggie echter verliefd wordt op Frances ontstaat er wrijving tussen de broers. Hun rijk vertoont scheurtjes en de broers moeten vrezen voor hun leven.
Titre
Legend / written and dir. by Brian Helgeland
Directeur
Brian Helgeland
Compositeur
Carter Burwell 1955-
Acteur
Tom Hardy Emily Browning
Langue
Anglais
Éditeur
Entertainment One, copyright 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 126 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045247645

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Biografische misdaadthriller (2015) van Brian Helgaland (A knight's tale) over de tweeling Reggie en Ronald Kray die in de jaren '60 van de vorige eeuw de onderwereld in Oost-Londen probeerden te regeren met maffiose praktijken. Tom Hardy (Mad Max: fury road, The revenant) speelt beide broers. Ron is onvoorspelbaar en schizofreen, Reggie is charmant en keihard. De film wordt verteld door Francis (Emily Browning), de vrouw van Reggie. Dat werkt niet goed vindt Scott van der Winden (Cinemagazine.nl 20-1-'16): 'meer soap dan gangster-biopic. De spanningsboog is hierdoor, voornamelijk richting het einde, ook niet altijd even strak.' Hij geef 3,5 ster. Pauline Kleijer (Volkskrant 21-1-'16) vindt dat Tom Hardy de ene helft van de tweeling veel beter speelt dan de andere en dat de gelikte art-direction ook iets kunstmatigs heeft: de straten en de auto's zijn te glimmend. 'Het uitleggerige scenario lijdt onder dezelfde opruimwoede, terwijl de geweldsscènes juist grof en slordig zijn. Vanaf we…Lire la suite

À propos de Brian Helgeland

Brian Helgeland est un réalisateur et scénariste américain, né le 17 janvier 1961 à Providence (Rhode Island).

Filmographie

Réalisateur

  • 1996 : Les Contes de la crypte (série télévisée), épisode 3 de la saison 7
  • 1999 : Payback ((ca) Le Règlement)
  • 2001 : Chevalier (A Knight's Tale)
  • 2003 : Le Purificateur (The Order)
  • 2013 : 42
  • 2015 : Legend

Scénariste

  • 1988 : Le Cauchemar de Freddy (A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master) de Renny Harlin
  • 1989 : 976-EV…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions