Livre
Néerlandais

The hobbit : an unexpected journey : filmboek

Brian Sibley (auteur)

The hobbit : an unexpected journey : filmboek

Informatie over de verfilming van 'The Hobbit' van Tolkien, afgewisseld met korte interviews met de acteurs. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
The hobbit : an unexpected journey : filmboek
Auteur
Brian Sibley
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The hobbit : an unexpected journey official movie guide
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
167 p. : ill.
ISBN
9789022563045 (paperback)
Placing suggestion
798.53 (SISO) Films ; Films (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rijk geïllustreerd filmboek over 'the making of' 'The Hobbit: An Unexpected Journey' ( release 2012), het eerste deel van wat de filmtrilogie 'The Hobbit' gaat worden, de verfilming van het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien. Regisseur Peter Jackson verfilmde ook – zeer succesvol – Tolkiens trilogie 'Lord of the Rings' waarvan 'The Hobbit' de prelude is. In het verhaal gaat de hobbit Bilbo Balings samen met dertien dwergen op reis om een schat van de dwergen te heroveren op de draak Smaug. Bilbo en de dwergen beleven onderweg vele avonturen waarbij ze hulp krijgen van de tovenaar Gandalf. In het boek staat achtergrondinformatie over en interviews met de acteurs en de filmcrew. Verder is er aandacht voor de filmset, de kleding, decors, rekwisieten, de make-up, het 3D-aspect en nog veel meer. Alles is voorzien van vele (vaak paginagrote) kleurenfoto's en tekeningen. Fraai uitgevoerd, informatief boek, dat veel liefhebbers als een mooie aanvulling op de film zullen beschouwen. Tegelijk…Lire la suite

À propos de Brian Sibley

Brian Sibley, né le 14 juillet 1949 à Wandsworth, est un écrivain anglais.

Biographie

Brian Sibley est l'auteur de plusieurs livres sur les œuvres de Walt Disney, A. A. Milne, C. S. Lewis et J. R. R. Tolkien.

Brian Sibley travaille aussi pour la BBC en scénarisant des séries radiophoniques originales et d'autres adaptées de romans, parmi lesquelles une adaptation du Seigneur des anneaux en 1981. Il a également présenté des émissions sur BBC Radio 4 et BBC World Service.

Liens externes