Livre
Néerlandais

The lord of the rings : de verfilming van een meesterwerk

Brian Sibley (auteur)

The lord of the rings : de verfilming van een meesterwerk

Informatie over de decors, speciale effecten, kostuums en rekwisieten die zijn gebruikt voor de verfilming van 'The lord of the rings' van Tolkien, afgewisseld door interviews met cast en crew.
Titre
The lord of the rings : de verfilming van een meesterwerk
Auteur
Brian Sibley
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The making of The lord of the rings
Éditeur
Amsterdam: M, 2002
191 p. : ill.
ISBN
90-225-3395-6
Placing suggestion
798.53 (SISO) Films ; Films (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 28 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ook Brian Sibley, die in 1981 The Lord of the Rings in een luisterspel van 13 uur vatte, schrijft bij elk deel van de filmtrilogie een boek. Hij heeft als bevoorrechte getuige het tot stand komen van de film meegemaakt en zo'n honderdvijftig mensen geïnterviewd die aan het project meegewerkt hebben. Vorig jaar distilleerde hij daaruit Het officiële filmboek. In dit nieuwe boek gaat de aandacht vooral uit naar wat er allemaal kwam kijken bij het maken van de filmtrilogie. Het is fascinerend om te lezen hoe men Nieuw-Zeeland heeft omgetoverd tot Midden-Aarde. Dat is vrijwel uitsluitend het werk van de mensen van Weta Workshop, ooit gestart als een tweemansbedrijf, gespecialiseerd in het bouwen van schaalmodellen en poppen. Al van in het begin van Peter Jacksons filmcarrière werken ze met hem samen. De basis voor alle decors waren de ontwerptekeningen van Alan Lee en John Howe, maar de praktische uitwerking en de realisatie daarvan zijn uitsluitend hun werk. Zowat alles heb…Lire la suite
De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson (1961) verfilmde de klassieker van J.R.R. Tolkien 'In de ban van de ring' tot een filmtrilogie waarvan deel 1 in december 2001 in première ging, deel 2 in 2002 en deel 3 in 2003. Dit rijk geïllustreerde filmboek bevat meer dan driehonderd foto's uit de drie films, interviews met de cast en crew, achtergrondinformatie over de filmdecors, locaties, grime en kapsels, rekwisieten, de muziek, gebruikte software, kleding etc. Bij de vele liefhebbers van Jacksons films zal dit fraai uitgevoerde boek zeker in de smaak zal vallen. Zie ook www.lordoftherings.net.

À propos de Brian Sibley

Brian Sibley, né le 14 juillet 1949 à Wandsworth, est un écrivain anglais.

Biographie

Brian Sibley est l'auteur de plusieurs livres sur les œuvres de Walt Disney, A. A. Milne, C. S. Lewis et J. R. R. Tolkien.

Brian Sibley travaille aussi pour la BBC en scénarisant des séries radiophoniques originales et d'autres adaptées de romans, parmi lesquelles une adaptation du Seigneur des anneaux en 1981. Il a également présenté des émissions sur BBC Radio 4 et BBC World Service.

Liens externes