Livre
Néerlandais

Waar Poeh vandaan kwam : het levensverhaal van een beer met heel weinig hersens

Brian Sibley (auteur)

Waar Poeh vandaan kwam : het levensverhaal van een beer met heel weinig hersens

Public cible:
9-11 ans et plus
Ontstaansgeschiedenis van de verhalen over de beroemde beer Winnie-de-Poeh, aangevuld met informatie over de auteur en diens zoon. Uitgave ter gelegenheid van het Poehs vijfenzeventigste verjaardag.
Titre
Waar Poeh vandaan kwam : het levensverhaal van een beer met heel weinig hersens
Auteur
Brian Sibley
Langue
Néerlandais
Titre original
Three cheers for Pooh
Éditeur
Amsterdam: Van Goor, 2001
127 p. : ill.
ISBN
90-00-03374-8
Placing suggestion
Engels 853.6 (SISO) Schrijvers (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 42 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een onmisbaar naslagwerk voor iedere Poeh-liefhebber. In 2001 viert Winnie-de-Poeh, misschien wel de beroemdste beer van de wereld, zijn vijfenzeventigste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan is dit boek gemaakt, waarin de radiomaker Brian Selbey op journalistieke wijze de ontstaansgeschiedenis van de Poeh-verhalen toelicht. Hij besteedt daarbij ook aandacht aan het leven van zijn schepper Alan Alexander Milne en aan Poehs baasje, zoon Christopher Robin Milne. Het is een feestelijk boek geworden, vol citaten uit de verhalen over Poeh en zijn al even beroemde vriendjes en met de prachtige tekeningen van E.H. Shepard, veelal in kleur. Het geheel wordt aangevuld met foto's van het gezin Milne, Shepard, de omgeving waarin de verhalen zijn ontstaan, overdrukken van oude (Engelse) uitgaven en afbeeldingen van Poeh-parafernalia. Een heerlijk boek voor iedere liefhebber van Poeh, dat een compliment verdient vanwege de vorstelijke opmaak. Door de journalistieke aanpak is het toegankelijk voor e…Lire la suite

À propos de Brian Sibley

Brian Sibley, né le 14 juillet 1949 à Wandsworth, est un écrivain anglais.

Biographie

Brian Sibley est l'auteur de plusieurs livres sur les œuvres de Walt Disney, A. A. Milne, C. S. Lewis et J. R. R. Tolkien.

Brian Sibley travaille aussi pour la BBC en scénarisant des séries radiophoniques originales et d'autres adaptées de romans, parmi lesquelles une adaptation du Seigneur des anneaux en 1981. Il a également présenté des émissions sur BBC Radio 4 et BBC World Service.

Liens externes