Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Bieb bieb hoera

Brigitte Minne (auteur), Ann De Bode (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Ma moet op reis. Gust gaat naar moe. Ze gaan naar de bieb. Bij moe is het nooit saai. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI 1, AVI Début
Titre
Bieb bieb hoera
Auteur
Brigitte Minne
Dessinateur
Ann De Bode
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Bib bib hoera
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789058386441 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als ma een weekje op reis moet, logeert Gust bij moe (oma). Bij moe is het nooit saai. Ze lenen bij de bieb spannende voorleesboeken en doe-boeken over vliegers, de tuin en soep koken. De zelfgemaakte vlieger wordt getest op het strand en voor Gust er erg in heeft, is de week al weer om. Eenvoudig verhaaltje, waarin de ondernemende oma zorgt voor een geslaagde logeerpartij. De vijftien afgeronde hoofdstukjes bevatten telkens één pagina tekst en één paginagrote illustratie. Het taalgebruik is heel eenvoudig, met eenlettergrepige woorden en korte zinnen die op een nieuwe regel beginnen, AVI-S. Geen hoofdletters; wel interpunctie. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype op glad papier. Royale opmaak door de brede marges en ruime regelafstanden. De gekleurde illustraties in collagetechniek (foto's, snippers en tekening) zijn expressief en vrolijk en tonen grappige details, zoals fotootjes van echt bestaande boeken. Op het omslag kijkt Gust je met zijn grote poppenogen aan. Enkel een s…Lire la suite

Bieb Bieb Hoera

Dit boekje wil eerste lezertjes warm maken voor de bib. Oma en Gus halen boekjes in de bib die dan de aanzet vormen tot leuke activiteiten. Eerst is Gus wat ontgoocheld dat het buurmeisje Lie niet thuis is nu hij bij oma komt logeren, maar hij beleeft toch een gezellige tijd. Aan de hand van de bibboekjes knutselen ze een vlieger in elkaar en maken ze samen soep. Het leuke is ook dat hij bij oma wat meer mag  dan bij mama; zo mag hij hier met een heus mes de groentjes voor de soep snijden.
Er gebeurt best veel. Ze verkennen ook de insecten in de tuin waarbij Gust ze allemaal in het bibboek terugvindt en juist kan benoemen. Ze gaan een dagje naar zee bij Lie en op de trein leest Gust een spannend boek over een boef. Hij beleeft met Lie dolle pret bij het oplaten van zijn drakenvlieger. Op het einde van de week geeft oma een feest voor Gust waarbij ook weer een boek te pas komt.
Wanneer Gust weer bij zijn mama is, mist hij oma. Ze zegt dat ze de volgende keer als hij komt lo…Lire la suite

Suggestions