Naar de bieb

Brigitte Minne (auteur), Ingrid Godon (dessinateur)
Gust vindt het niet leuk dat zijn boek over Konijn terug moet naar de bieb, totdat hij er een nieuw boek over Konijn vindt. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met surrealistische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Naar de bieb
Auteur
Brigitte Minne
Dessinateur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013 | Autres éditions
[16] p. : ill.
ISBN
9789058383204 (hardback)
Placing suggestion
Media (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Samen met Beer en zijn mamma 'leest' Gust een boek over een konijn. Als het uit is en terug moet naar de bieb, stribbelt hij tegen. In de bieb vindt hij een nieuw boek dat ook over konijnen gaat. De bibliotheekmedewerkster scant het boek en dan mag het mee naar huis. Plotseling zijn Gust en Beer verdwenen. Zijn mamma kan hem nergens vinden totdat Gust 'piep' zegt. Met het boek in de tas en Beer in zijn armen gaat Gust dan weer naar huis. De naïef realistische en enigszins surrealistische illustraties zijn uitgevoerd in krijt in matte gedekte tinten en beslaan steeds een dubbele pagina. De korte tekst in groot schreefloos lettertype vinden we links dan wel rechts op de pagina en wisselt van plaats. Dit vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken is opvallend qua illustraties, maar de inhoud is vrij saai en afstandelijk. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Naar de bieb

Dit kartonboekje met nogal grauwe prenten gaat over een jongetje, Gust, die graag boekjes leest. Hij gaat met mama naar de bieb. Daar moet hij zijn boekjes afgeven, dat vindt hij niet fijn. Gelukkig mag hij er ook weer nieuwe meenemen. Heel eevoudig verhaaltje, zonder opvallende momenten of herhalingen. Het heeft weinig origineels te bieden. Je kan het gebruiken om een bibliotheekbezoek met je kinderen 'voor te bereiden' of omwille van de herkenning. Voor de jongste toehoorders zijn de illustraties ook nogal grauw en weinig aantrekkelijk en is er teveel tekst. Voor oudere kinderen zouden de prenten wel kunnen, maar is het 'verhaal' dan weer nogal mager.