Livre
Néerlandais

Vrolijk Pasen, Paultje

Brigitte Weninger (auteur), Eve Tharlet (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Konijn Paultje en zijn broertjes en zusjes weten dat de paashaas bestaat maar ze kunnen hem niet vinden, totdat Paultje een goed idee krijgt. Prentenboek met zacht ingekleurde houtskooltekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Konijnen
Titre
Vrolijk Pasen, Paultje
Auteur
Brigitte Weninger
Dessinateur
Eve Tharlet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Frohe Ostern ! Pauli
Édition
4
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2010 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789055795291 (hardback)
Placing suggestion
Pasen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is lente. Konijntje Paultje hoort dat de paashaas een mand vol beschilderde eieren bij de kinderen gaat verstoppen. De broertjes en zusjes van Paultje gaan vol verwachting in het bos op zoek naar de paashaas, maar ze kunnen hem niet vinden. Paultje besluit zijn teleurgestelde familie te helpen: hij zal zelf voor paashaas spelen. Samen met zijn onafscheidelijke knuffel Klaasje zet hij zich urenlang aan het werk om voor elk van hen een gepaste verrassing voor te bereiden. De volgende morgen is iedereen inderdaad blij verrast. En Paultje nog het meest van allemaal, want zelfs hij heeft een cadeautje gekregen.

De met aquarelverf ingekleurde potloodtekeningen ogen fris en vrolijk. Net als in de voorgaande prentenboeken overheersen bruine, grijze, blauwe tinten met toch ook veel plaats voor het frisse lentegroen. Anders dan bij bv. Paultje, waar is Klaasje? of Paultje krijgt een zusje zitten er in dit verhaal geen diepgaand verdriet of jaloersheid. Uit het verhaal b…Lire la suite
Paultje, het konijn, heeft vier broertjes en zusjes. Op een dag ontdekken ze het bestaan van de paashaas maar ze kunnen hem nergens vinden. Paultje verzint een plan voor de teleurgestelde konijntjes: hij speelt zelf stiekem voor paashaas. De harde cover toont een aantrekkelijke illustratie van een konijn dat paaseieren beschildert, hetgeen de nieuwsgierigheid wekt. Binnenin staan illustraties over telkens twee pagina's in dezelfde techniek: een schetsmatige houtskooltekening, ingekleurd met hardere pastels (krijt en verf) in aquareltechniek. De illustraties zijn vrolijk maar ook rustig qua sfeer. De tekst is in de illustraties geplaatst en is vanwege het simpele plot plus illustraties leesbaar vanaf ca. 3 jaar ondanks de woordkeus (beschilderd, opgewonden, bedding ed.). De doelgroep wordt ook aangesproken door eind-goed-al-goed en 'liefheid' van het verhaal. Paultje is bekend uit eerdere prentenboeken.

Suggestions