Livre
Néerlandais

Groot lawaaiboek over voertuigen

Britta Teckentrup (dessinateur), Ronne Randall (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Welke voertuigen zijn er en wat voor geluid maken ze? Prentenboek met over twee pagina's verdeelde kleurentekeningen. Op de dvd komen de voertuigen tot leven en zijn de geluiden ook te horen
Titre
Groot lawaaiboek over voertuigen
Dessinateur
Britta Teckentrup
Auteur
Ronne Randall
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Big noisy book of vehicles
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2008
37 p. : ill. + dvd
ISBN
9789025744496
Placing suggestion
657 (SISO) Verkeer (ZIZO) Verkeer (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groot formaat uitgave met bladzijdes vol zeer simpele, vaak kleine, geblokt uitgevoerde gekleurde tekeningen van allerlei voertuigen die geluiden maken: voertuigen die varen, vliegen, speelvoertuigen, herrie op straat, enz. Bij de tekeningen staat soms een regel tekst of woorden als 'vroemm kraakk'. Het is de bedoeling dat het jonge kind al dan niet met een begeleider de tekeningen aanwijst en het bijbehorende geluid produceert. Op een dvd (achter een doorzichtig plastic verwerkt in het omslag) staan dezelfde tekeningen, die dan bewegen met de echte maar nauwelijks van elkaar geïsoleerde geluiden. De beelden kunnen echter alleen als filmpje worden gezien en voegen helemaal niets toe aan dit wat eenvoudig en weinig inspirerende boek. Vreemd is ook dat er gesproken wordt over 'mensen' die een (chauffeurs)rol hebben om dan dieren achter het stuur te zetten. Vanaf ca. 4 jaar.

Groot lawaaiboek over voertuigen

Dit is een uiterst eenvoudig boek over voertuigen. Er staan enorm veel voertuigen in dit boek: op elke – zeer kleurige – dubbele pagina wordt een bepaalde omgeving gecreëerd en worden alle mogelijke vormen van transport die daar gebruikt worden, getoond. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat erin: treinen, boten, auto’s, vrachtwagens, maar ook sneeuwscooters, springstokken, skateboards, kabelbanen, deltavliegers, ... Het grote formaat is uiterst geschikt om hier met kleine kinderen in te grasduinen. Op de bijgeleverde dvd komen al deze voertuigen tot leven, uiteraard met het nodige geluid. Ik vond het allemaal nogal traag en flou, maar blijkbaar vinden kleine jongetjes dit erg leuk.

Suggestions