Livre
Néerlandais

Mijn kleine kat

Britta Teckentrup (auteur), Ellen Hosmar (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Kleine Kat speelt ’s ochtends eerst binnen met haar bal. Maar het liefst speelt ze met haar vriend de kater in de tuin. Tot het gaat regenen, want daar houdt Kleine Kat niet van. Vierkant prentenboekje van gerecycled karton met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Katten, Spelen
Titre
Mijn kleine kat / illustraties en tekst Britta Teckentrup
Auteur
Britta Teckentrup
Traducteur
Ellen Hosmar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Meine kleine Katze
Éditeur
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789048315079 (hardback)
Placing suggestion
Huisdieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vierkant boekje voor peuters, met als bijzonderheid het gebruik van eco-inkt op volledig gerecycled karton zonder glanzende coating, op het omslag benadrukt door de aanduiding ‘Natuurlijk!’. De consequentie hiervan is dat alle kleuren van de tekeningen grijzer en gedempter zijn dan het doorsnee peuterboek, dat meestal opvalt door felle, glanzende kleuren. Het eenvoudige verhaaltje gaat over een kat die met zijn vriendje buiten speelt totdat het begint te regenen. Allerlei elementen uit huis en omgeving worden exact herhaald in vorm en kleur, zoals een konijn, een dino, boeken, kasten, ramen, gordijnen, vlinders, een boom, een huis. Alleen de katten wisselen van vorm en ogen. Deze herhalingen (met dank aan de computer) lijken gemakzuchtig, maar de eenvoud werkt goed en er valt genoeg te bekijken. Het belangrijkste voor peuters is echter de aandacht waarmee de plaatjes zijn bedacht en de plaatsing van de verschillende details op de pagina. Milieubewuste ouders kunnen genieten van de sy…Lire la suite

Mijn Kleine Kat

Dit kartonboekje zal zeker in het oog springen van milieubewuste ouders. Het is gemaakt van 100% gerecycleerd papier en is gedrukt met eco-inkt. Dat zie je eraan. De bladzijden van het boekje zijn bruin en ook de inkt is niet fel gekleurd. Zo onderscheidt het boekje zich zeker van de kinderboekjes die we gewoon zijn. De zachte kleuren zorgen meteen voor rust, die ook voelbaar is terwijl je voorleest. De tekeningen zijn mooi op hun eigen manier, ze zijn vlak en weinig gedetailleerd. Ook dat draagt bij aan de natuurlijke, rustgevende stijl van het boek.

Het verhaal op zich is niet zo speciaal. Het gaat over hoe een kleine kat haar dag inricht. Uiteraard is dat heel herkenbaar voor de peuter. Kat speelt met de bal en met haar vriendjes. Ze schuilen voor de regen en gaan slapen ... Een mooie poging om de wereld duurzamer te maken. Hopelijk volgen er meer van deze boekjes, al mogen de verhaaltjes dan gerust wat specialer zijn.  


Suggestions