Livre
Néerlandais

Volg de lijn

Britta Teckentrup (auteur), Liesbeth Elseviers (traducteur)
Vogels kunnen zitten op een lijn, je kunt touwtje springen met een kronkelende lijn, soms trekt een vliegtuig een spoor in de lucht. Wat kun je veel soorten lijnen zien om je heen! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties van speelse lijnen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Volg de lijn / [tekst en illustraties] Britta Teckentrup
Auteur
Britta Teckentrup
Traducteur
Liesbeth Elseviers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Find the line
Éditeur
Antwerpen: Oogappel, 2018
[24] p. : ill.
ISBN
9789002265136 (hardback)
Placing suggestion
Vormen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit hardkartonnen, vierkante boek met twee afgeronde hoeken laat kennismaken met het begrip ‘lijn’ in allerlei varianten: een uitgerold bolletje wol, de lange riem van een hond, een vliegtuig die een streep in de lucht trekt, onderbroken strepen op het wegdek enz. Het boekje kent nog meer educatieve elementen, zoals tellen en kleuren benoemen, en er komen diverse activiteiten aan de orde. De eenvoudige tekst stelt steeds een vraag om op voort te borduren. De rustig gehouden illustraties over telkens twee bladzijden zijn in sprekende, heldere kleuren. Zij beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het voorplat. Een geslaagde uitgave om keer op keer mee bezig te zijn samen met dreumesen en jonge peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Volg de lijn

Elke dubbele pagina in dit kartonnen peuterboekje toont één of andere lijn: een elektriciteitsdraad met vogels erop, een onderbroken lijn op een weg, een vislijn, een springtouw, ... De draad van de bol wol op de cover loopt door tot op de laatste bladzijde, en de linkerpagina herneemt de illustraties van alle vorige pagina’s.Als je de instructie in de titel volgt, kan je bladzijde na bladzijde met je vinger over de rode draad gaan - die soms heel aanwezig is maar soms ook nauwelijks - om op het einde uit te komen op een wasdraad. Het gegeven van de lijn is sowieso maar een losse draad, want niemand spreekt toch over een lijn bij touwtrekken, of bij een wip of laat staan bij gras? Het is ook niet duidelijk wat de functie is van het hernemen van alle vorige pagina’s in het klein? Dat elke pagina een vraag bevat, is op zich fijn. Al is die vraag niet altijd afgestemd op de doelgroep, zoals het herkennen van het cijfer acht in de krassen op het ijs. De te maken gelu…Lire la suite

Suggestions