Bande dessinée
Néerlandais

Kat-chacha

Brrémaud (scénariste), Paola Antista (dessinateur)
Dans la série:
Miauw!; 1
Public cible:
9-11 ans et plus
Samen met vriendin Erika gaat Manon eindelijk een puppy uitzoeken. Maar als ze een klein donzig kattenstaartje uit het nest ziet steken is ze voor de rest van haar leven verkocht. Ze heeft haar hart verloren aan Morris. Speels, humoristisch, fluweelzacht en vooral heel eigenwijs!
Sujet
Katten
Titre
Kat-chacha
Scénariste
Brrémaud
Dessinateur
Paola Antista
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Chats-tchatcha
Éditeur
Breda: Dark Dragon, 2015
47 p. : ill.
Note
Foutieve schrijfwijze auteursnaam op flap Brémaud
ISBN
9789460783708 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste deel van een nieuwe stripserie. Manon, een sprankelende tiener, zou eigenlijk een jong hondje mogen uitzoeken uit het nest bij de boerderij van tante Heleen, maar dan valt haar oog op een aanvallerig katje! Ze neemt het mee, geeft het de naam 'Morris' en zo sluit ze weer naadloos aan op de leefstijl van haar vriendinnen, die ook allen een eigen poezenbeest verzorgen en vertroetelen. Van alle belevenissen binnen deze toch wel beschutte, rozige, meisjesachtige wereld (Manon bijvoorbeeld woont 'op zichzelf', maar dan wel op de bovenste verdieping van de ouderlijke woning), van al dit föhnen en badderen kan de stripkijker – en waarschijnlijk is dat een vroege tiener van het vrouwelijk geslacht – volop meegenieten. De vraag rijst: moet je zo 'tutten' met je huiskat, maar 'schattig' en opgepoetst is veelal de norm, ook waar het huisdieren betreft. Humoristische ballonstrip waarvan de tekeningen soms doen denken aan het Japanse 'Pokemon'. Oorspronkelijk heet deze stripserie (Franstali…Lire la suite

À propos de Brrémaud

Brrémaud, de son vrai nom Frédéric Brémaud, également connu sous les pseudonymes de Brr, Frédéric Alléluïa Brémaud ou encore Lili Mésange, né le 11 mars 1973 à Séoul (Corée), est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Frédéric Brémaud signe sous le nom de Brrémaud mais aussi sous les noms de Brr, Frédéric Alléluïa Brémaud ou Lili Mésange.

Œuvre

  • Aliénor, dessins de Donald, Soleil Productions
  1. Le Bracelet de Malte, 2003 (ISBN 2-84565-469-3)
  2. Les Alchimistes de Byzance, 2005 (ISBN 2-84946-086-9)
  • Alika, dessins de John-Simon Loche, Le Lombard, collection Aventure
  1. Les Territoi…En lire plus sur Wikipedia