Bande dessinée
Néerlandais

Katadaa!

Brrémaud (scénariste), Paola Antista (dessinateur)
Dans la série:
Miauw!; 2
Public cible:
9-11 ans et plus
In dit boek verlaat onze kleine heldin Carolien, vergezeld door haar viervoetige vriendje, haar kleine dorpje voor een strandvakantie op Texel. Daar zal niet alleen Carolien nieuwe mensen ontmoeten, vooral Morris zal kennismaken met nieuwe katten! Zon, gelach en gevechten vanuit 30 centimeter hoog perspectief!
Sujet
Katten
Titre
Katadaa!
Scénariste
Brrémaud
Dessinateur
Paola Antista
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Chats bada-bada
Titre parallèle
Kat-tadaa!
Éditeur
Breda: Dark Dragon, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789460783715 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het tweede deel van een oorspronkelijk Franse stripreeks over drie meisjes en hun katten. 'Schattig en aandoenlijk' zijn woorden op de eerste bladzijde en dat bepaalt voor een belangrijk deel de toon van het verhaal. Het gaat om gebeurtenissen zowel binnenshuis als daarbuiten waarin de katten meestal de humoristische rollen vervullen. Halverwege het boek gaan twee van de meisjes met vakantie op Texel. De katten gaan vanzelfsprekend mee. In dit nieuwe decor is weer veel ruimte voor kattenkwaad, maar ook voor avonturen op het strand. Het is allemaal vrolijk en levendig maar er is ook ruimte voor wat fantasie zoals een avontuur met een piraat. Gericht op tienermeiden die echter wel goed moeten kijken, want de tekenaar heeft nogal wat visuele grapjes gemaakt en die zijn – net als de grappen in het verhaal – gewoon leuk. Afzonderlijk leesbaar naast het eerste deel, 'Kat-chacha' (2015)*.

À propos de Brrémaud

Brrémaud, de son vrai nom Frédéric Brémaud, également connu sous les pseudonymes de Brr, Frédéric Alléluïa Brémaud ou encore Lili Mésange, né le 11 mars 1973 à Séoul (Corée), est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Frédéric Brémaud signe sous le nom de Brrémaud mais aussi sous les noms de Brr, Frédéric Alléluïa Brémaud ou Lili Mésange.

Œuvre

  • Aliénor, dessins de Donald, Soleil Productions
  1. Le Bracelet de Malte, 2003 (ISBN 2-84565-469-3)
  2. Les Alchimistes de Byzance, 2005 (ISBN 2-84946-086-9)
  • Alika, dessins de John-Simon Loche, Le Lombard, collection Aventure
  1. Les Territoi…En lire plus sur Wikipedia