Bande dessinée
Néerlandais

Kattenbabbels

Brrémaud (scénariste), Paola Antista (dessinateur)
Dans la série:
Miauw!; 4
Public cible:
9-11 ans et plus
Het is zomervakantie en Manon geniet van zon (en af en toe ook regen), zee en strand bij haar opa en oma. Natuurlijk is haar rode kater Morris mee, en ook poesje Minette komt logeren als haar baasjes met vakantie gaan. Geniet van hun soms wilde, soms luie avonturen, de grappige katten-weetjes en het geweldige katten-ABC!
Sujet
Katten
Titre
Kattenbabbels
Scénariste
Brrémaud
Dessinateur
Paola Antista
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Chats touille
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789460785207 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De opzet van dit vierde deel in de stripserie 'Miauw!' wijkt af van de voorafgaande delen. Nu geen doorlopend verhaal met verrassende zijwegen, maar losse korte verhalen van meestal twee pagina's afgewisseld met strips van een paar plaatjes of een grote tekening van een bladzijde. De helft van de verhalen vindt plaats op een vakantiebestemming. Nu geen groepje meisjes meer, maar een enkele hoofdrolspeelster met haar poes en een logeerpoes. Het draait natuurlijk wel om de poezen, maar het geheel komt nu wel wat rommelig over. Wat is gebleven, is de goede tekenstijl van Paola Anista. De tekeningen moeten goed bekeken worden, want er gebeurt heel wat visueels in de marges van de verhalen. Heel geslaagd is een kattenalfabet. Er zit wel een rare fout in het verhaal. Een van de poezen eet alle bonbons op uit een doos. De aanwezigen lachen erom. Maar elke kattenbezitter hoort te weten dat paniek de juiste reactie had moeten zijn. Chocola is puur vergif voor katten. De vertaling uit het Frans…Lire la suite

À propos de Brrémaud

Brrémaud, de son vrai nom Frédéric Brémaud, également connu sous les pseudonymes de Brr, Frédéric Alléluïa Brémaud ou encore Lili Mésange, né le 11 mars 1973 à Séoul (Corée), est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Frédéric Brémaud signe sous le nom de Brrémaud mais aussi sous les noms de Brr, Frédéric Alléluïa Brémaud ou Lili Mésange.

Œuvre

  • Aliénor, dessins de Donald, Soleil Productions
  1. Le Bracelet de Malte, 2003 (ISBN 2-84565-469-3)
  2. Les Alchimistes de Byzance, 2005 (ISBN 2-84946-086-9)
  • Alika, dessins de John-Simon Loche, Le Lombard, collection Aventure
  1. Les Territoi…En lire plus sur Wikipedia