Bande dessinée
Néerlandais

Kattenkronkels

Brrémaud (scénariste), Paola Antista (dessinateur)
Dans la série:
Miauw!; 3
Public cible:
9-11 ans et plus
Manon en haar kat Morris hebben het reuze naar hun zin op de boerderij van familie, maar dan wordt Manon gebeld door haar opa en oma op Texel. Of ze onmiddellijk kan komen, want ze moet een mysterie oplossen... Natuurlijk zijn ook Erika en Bolletje, en Carolien en Frommel er weer bij, een muis en een paar vlooien..
Sujet
Katten
Titre
Kattenkronkels
Scénariste
Brrémaud
Dessinateur
Paola Antista
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Chats rivari
Éditeur
Breda: Dark Dragon, © 2016
47 p. : ill.
ISBN
9789460784217 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is het derde deel van een goed getekende, originele, levendige en humorvolle stripreeks over een paar meisjes en hun katten. De originele strip is in het Frans en net als bij de vorige delen is de vertaling opvallend goed. Grappen blijven leuk en de avonturen die in het origineel op het Franse Ile de Noirmoutier plaatsvinden, zijn moeiteloos verplaatst naar Texel. De gebeurtenissen zijn vaak heel fantasievol en gaan niet alleen over de mensen. Sprekende vlooien en een sprookje over een boze prins zorgen voor afwisseling naast de te verwachten avonturen van de meisjes, de katten en een paard. De levendigheid van de tekeningen wordt nog verhoogd door het regelmatig wisselen van perspectief. We volgen de gebeurtenissen vanuit het perspectief van mensen en katten en zelfs van vlooien. De primaire doelgroep van deze strip is meisjes vanaf ca. 10 jaar en die zullen smullen van de avonturen van meisjes, katten en het intermezzo van een boze prins. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige d…Lire la suite

À propos de Brrémaud

Brrémaud, de son vrai nom Frédéric Brémaud, également connu sous les pseudonymes de Brr, Frédéric Alléluïa Brémaud ou encore Lili Mésange, né le 11 mars 1973 à Séoul (Corée), est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Frédéric Brémaud signe sous le nom de Brrémaud mais aussi sous les noms de Brr, Frédéric Alléluïa Brémaud ou Lili Mésange.

Œuvre

  • Aliénor, dessins de Donald, Soleil Productions
  1. Le Bracelet de Malte, 2003 (ISBN 2-84565-469-3)
  2. Les Alchimistes de Byzance, 2005 (ISBN 2-84946-086-9)
  • Alika, dessins de John-Simon Loche, Le Lombard, collection Aventure
  1. Les Territoi…En lire plus sur Wikipedia