Livre
Néerlandais

Knofje : alle verhalen

Burny Bos (auteur), Harmen Van Straaten (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
De belevenissen van de zesjarige Knofje en haar tweejarige zusje Elisabeth met allerlei mensen, dieren en dingen. Bundel verhalen om voor te lezen, voorzien van zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Knofje : alle verhalen
Auteur
Burny Bos
Dessinateur
Harmen Van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2017 | Autres éditions
137 p. : ill.
ISBN
9789025854959 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hoofdpersonage in deze verzameling verhalen is Knofje, een ondeugende vierjarige kleuter. Dingen van alledag worden bij haar soms echte avonturen door haar ontdekkingsdrang. Ze krijgt er intussen een zusje bij. In de verhalen over Knofje zitten alle ideeën, vragen en problemen van een kleine meid die de stap zet van de kleuterschool naar het eerste leerjaar. In haar onschuld doet Knofje allerlei dingen zonder erbij na te denken, waardoor haar moeder soms héél ongerust wordt: een ongepland ommetje naar 'oma Gooi', een ritje met de roltrap in het warenhuis...

De zwangerschap van mama en de borstvoeding voor de baby komen aan bod, met alle grappige vragen en bedenkingen van Knofje erbij. Als het kleine zusje begint te brabbelen, wordt het echt leuk! Alle belevenissen van Knofje komen heel vertrouwd over. Door de eenvoudige zinsbouw zijn deze verhaaltjes leesbaar voor kinderen vanaf zeven jaar en leuk om voor te lezen aan jongere kinderen. De schetsmatige tekeningen (zwart-wit) …Lire la suite
Bundeling van 56 verhalen over Knofje, voor veel kinderen bekend van televisie. Knofje (die wordt gevolgd in de leeftijd van 3 tot 6 jaar) heet eigenlijk Jacqueline, maar iedereen noemt haar Knofje. Veel verhalen gaan over het zoeken naar Knofje die per ongeluk of met opzet weg is. Knofje krijgt een zusje, samen met haar familie viert ze Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar en ze gaat naar de grote school. Deze stapjes in het groter worden zijn aandoenlijk beschreven. Bij de verhalen staan meerdere illustraties; de karakteristieke, nonchalante, rommelig ingekleurde pentekeningen zullen kinderen en hun voorlezers aanspreken. De sfeer van de tekeningen is door de donkere achtergrond soms wat melancholisch. Het vrolijke stippen- en theedoekmotief op het voor- en achterplat in combinatie met de kleurige titel geven het boek grote aantrekkingskracht. Hoewel de verhalen al in 1979 tot 1988 zijn verschenen in Bobo, zijn ze nog steeds herkenbaar. De auteur is film- en televisieproducent. Vanaf ca…Lire la suite

Knofje. Alle voorleesverhalen

Dit boek bevat alle eerder verschenen verhalen van Knofje. Eerst zit Knofje, die eigenlijk Jacqueline heet maar door niemand zo genoemd wordt, nog op de kleuterschool. Na de grote vakantie gaat ze naar de grote school. Die overstap is heel belangrijk in Knofjes jonge leven. Maar eigenlijk zijn alle belevenissen van Knofje belangrijk: het krijgen van een zusje, het bij oma logeren, winkelen in een warenhuis, … Ze beleeft elke nieuwe ervaring met zoveel intensiteit en nieuwsgierigheid dat het lijkt alsof haar leven een aaneenschakeling is van spannende gebeurtenissen. Doorheen de beschrijving van grappige situaties waarin Knofje telkens weer terecht komt, is een groot inlevingsvermogen van de auteur voelbaar. Dat maakt de korte verhalen voor jonge kinderen herkenbaar en nodigt (voorlezende) volwassenen uit tot meeleven. De kleurrijke warme illustraties van Harmen van Straaten en de stevige glanzende kaft maken deze uitgave extra aantrekkelijk.


À propos de Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Image by KRO

Burny Bos, né le 8 avril 1944 à Haarlem, est un producteur, scénariste, animateur de télévision, de radio et écrivain néerlandais.

Biographie

Il est le père de la scénariste et écrivaine Tamara Bos.

Filmographie

Producteur et scénariste

  • 1989 : Mijn Vader woont in Rio de Ben Sombogaart
  • 1992 : The Pocket-knife de Ben Sombogaart
  • 1996 : Le Garçon qui ne voulait plus parler de Ben Sombogaart
  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1998 : The Flying Liftboy de Ben Sombogaart
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2002 : …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions