Police dyslexie
Néerlandais

Wat stinkt daar zo?

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (dessinateur)
De familie Mol-de Mol beleeft allerlei avonturen. Papa Mol komt in een modderpoel terecht. Oma Mol neemt de molletjes Stoffer en Streep mee naar de bioscoop. Mama en papa Mol verrassen de juf met een wel erg origineel herfststukje enz.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 5
Titre
Wat stinkt daar zo?
Auteur
Burny Bos
Dessinateur
Hans De Beer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2013 | Autres éditions
45 p. : ill.
ISBN
9789051163193 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De familie Mol-de Mol (bestaande uit moeder, vader, de tweeling Stoffer en Streep en oma zijn al bekend uit eerdere boeken (onder meer ‘Familie Mol-de Mol zit hoog en droog’). De opzet van de boekjes is steeds gelijk: een introductie van de personages gevolgd door een zestal korte verhalen over niet al te opzienbarende gebeurtenissen voorzien van veel kleurrijke illustraties. De tweeling kruipt in bed bij hun ouders, die daarna verhuizen naar het bed van de kinderen, vader Mol duikt in heel modderig water en stinkt een uur in de wind, vader sport met de kinderen, maar krijgt kramp en moet naar de dokter en als ze naar de film gaan kan oma in haar rolstoel eigenlijk niet de zaal in. De verhaaltjes zijn goed opgebouwd, vlot geschreven en vaak humoristisch. De tekst bestaat uit korte zinnen, geen moeilijke woorden en levendige dialogen, AVI-E4. Het lettertype is afgestemd op kinderen met dyslexie (geen schreefjes). De illustraties vullen de tekst mooi aan, laten vaak veel details zien en…Lire la suite

Familie Mol-de Mol. Wat stinkt daar zo?

Een zevental korte verhaaltjes waarin de grappige familie Mol-de Mol gekke dingen beleeft. Door de humoristische illustraties die schitterend zijn worden de dagelijkse gebeurtenissen een waar avontuur. In de verschillende hoofdstukjes leren we de familie kennen. Wanneer de mollenfamilie niet kan slapen verhuist ieder naar een ander bed wat chaos en pret teweeg brengt. Daardoor worden ze zo moe dat ze een gat in de dag slapen. Op een snikhete dag willen ze met zijn allen gaan zwemmen in het meertje maar dit draait wat anders uit wanneer papa Mol erin duikt en wegzakt in een ... stinkende poel. Mama Mol moet hem er eruit trekken met een touw aan de trekhaak van de auto. Papa Mol blijkt altijd de pineut te zijn. In het pretpark hebben ze allen een rode muts op zodat ze elkaar kunnen terugvinden. Maar papa Mol heeft pech: een punkmol gaat er met zijn muts vandoor gaat en papa blijft zoek. Ma Mol, in haar mobiele rolstoel, zorgt wel voor hilarische toestanden. Als ze met haar kleinkinderen…Lire la suite

À propos de Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Image by KRO

Burny Bos, né le 8 avril 1944 à Haarlem, est un producteur, scénariste, animateur de télévision, de radio et écrivain néerlandais.

Biographie

Il est le père de la scénariste et écrivaine Tamara Bos.

Filmographie

Producteur et scénariste

Bibliographie

Notes et références

  • (nl) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en néerlandais intitulé « Burny Bos » (voir la liste des auteurs).
En lire plus sur Wikipedia

Suggestions