Livre
Néerlandais

Dagboek van mijn verdwijning

Camilla Grebe (auteur), Ydelet Westra (traducteur)
Een politieagente werkt aan een cold case waarbij ze zelf ooit betrokken was, maar dan verdwijnen haar collega’s en volgt nog een moord.
Titre
Dagboek van mijn verdwijning
Auteur
Camilla Grebe
Traducteur
Ydelet Westra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Husdjuret
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2018
429 p. : plattegrond
ISBN
9789403133201 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 25-jarige politieagente Malin werkt aan een cold case waarbij ze zelf ooit betrokken was. Jaren terug vond zij een kinderskelet in het bos. Nu gaat ze samen met haar collega’s Peter en de dementerende Hanne aan slag met de heropende zaak in haar geboortedorp Ormberg. Malin bracht haar jeugd door in dit afgelegen dorp in de bossen. Dan verdwijnen haar collega’s plotseling. De verwilderde Hanne wordt gevonden door de vijftienjarige Jake, die haar dagboek vindt. Hij blijft anoniem omdat hij verkleed was in vrouwenkleding toen hij haar vond, zijn geheim. Hij leest Hannes dagboek, dat ze gebruikt om niet alles te vergeten. Hierdoor komt hij veel over de zaak te weten. Dan vindt de politie het lichaam van een vrouw op de plek waar ooit de overblijfselen van het meisje lagen. Peter is nog steeds vermist. Malin en haar collega’s komen erachter dat de moorden en zijn verdwijning samenhangen. Mooie thriller van de Zweedse schrijfster Camilla Grebe (1968), die werd onderscheiden met de Glass …Lire la suite

À propos de Camilla Grebe

CC BY-SA 3.0 - Image by Mattias Blomgren

Camilla Grebe, née le 20 mars 1968 à Älvsjö, est une romancière suédoise.

Biographie

Détentrice d'un maîtrise en administration des affaires (MBA) de l'École d'économie de Stockholm, elle fonde la maison d'édition Storyside, spécialisée dans le livre audio. Elle y cumule les fonctions de directrice du marketing et de directrice générale, puis dirige une société de conseil.

En 2009, elle écrit, en collaboration avec sa sœur Åsa Träff (de), une psychiatre, Ça aurait pu être le paradis (Någon sorts frid), un roman policier qui se déroule dans le milieu des cliniques psychiatriques.

Elle vit à Stockholm.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia