Livre Néerlandais

Steenhouwer

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (traducteur), Wiveca Jongeneel (traducteur)

Steenhouwer

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (traducteur), Wiveca Jongeneel (traducteur)
Dans la série:
In een klein Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een verdronken meisje gevonden. Het blijkt echter dat het meisje vermoord is: behalve badwater vindt de patholoog ook as in het lichaampje. Inspecteur Patrick Hedström moet de moord oplossen. Er blijkt een verband te zijn met een eerdere moordzaak..
Titre
Steenhouwer
Auteur
Camilla Läckberg
Traducteur
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Stenhuggaren
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2018
463 p.
ISBN
9789026342004 (paperback) 9789026331466 (paperback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais (autres éditions)
Livre numérique: Néerlandais
Grands caractères: Néerlandais
Daisy: Néerlandais
Flipback: Néerlandais

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Aan het begin van Camilla Läckbergs derde thriller doet een visser een verschrikkelijke vangst: het lijk van een klein meisje. De uitkomst van het pathologisch onderzoek wijst uit dat zij geen natuurlijke dood is gestorven, want haar longen bevatten sporen van zoet water en zeep, en haar maaginhoud bestaat voor het grootste deel uit menselijke as en granietstof... Deze feiten roepen Patrik Hedström en zijn collega´s op het plan. De emotionele impact op Patrik en zijn echtgenote Erica Falck is groot, want zij zijn net ouders van een dochtertje geworden, waardoor hun leventje door slaapgebrek en onervarenheid behoorlijk onder druk komt te staan. Terwijl Patrik op zijn werk probeert om geconcentreerd te blijven, probeert Erica de zaken thuis draaiende te houden met behulp van haar bemoeizuchtige moeder en haar nieuwe vriendin Charlotte. Dan vernemen ze het onthutsende feit dat het dode meisje de dochter van Charlotte is, de zevenjarige Sarah. Tijdens een dramatisch, op meerdere fronten g…Lire la suite
Bij het Zweeds kustplaatsje Fjällbacka wordt het lijk van een verdronken meisje gevonden. Het blijkt echter dat het meisje vermoord is: behalve badwater vindt de patholoog-anatoom ook as in het lichaampje. Inspecteur Patrik Hedström moet de moord oplossen en krijgt daarbij de hulp van een zeer incompetente en arrogante collega. Doordat Patrick zowel het slachtoffer als haar familie kent, verloopt het onderzoek traag. De lezer intussen raakt bekend met een oude moordgeschiedenis, maar heel lang blijft onduidelijk wat die met de dood van het meisje te maken heeft. Roddels en burenruzies bemoeilijken het onderzoek. Vanaf het begin pakt deze thriller de lezer. Het blijft spannend tot het einde doordat er behalve de moordzaak ook andere zaken spelen, zoals de zus van Patricks vrouw Erica die mishandeld wordt door haar man. Misdaadroman in een serie rond inspecteur Patrik Hedström en zijn vrouw, schrijfster Erica Falck.