Livre
Néerlandais

Zomer & de city : het nieuwe dagboek van Carrie

Candace Bushnell (auteur), Patricia Piolon (traducteur)
Carrie Bradshaw beleeft haar eerste weken in New York en moet allerlei tegenslagen overwinnen om zich te verzekeren van haar plaats in de Big Apple. Vanaf ca. 16 jaar.
Titre
Zomer & de city : het nieuwe dagboek van Carrie
Auteur
Candace Bushnell
Traducteur
Patricia Piolon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Summer and the city : a Carrie diaries novel
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2012 | Autres éditions
319 p.
ISBN
9789044614701 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Carries dagboeken leerden we Carrie kennen tijdens haar tienerjaren, en centraal in dit boek stonden high school drama’s. Carrie, van de bekende tv-reeks ‘Sex and the City’ was hier al een vrolijke, scherpzinnige meid met een eigenzinnige keuze wat betreft kleding en die het wil maken als schrijfster. In Zomer & de city is ze is zeventien en volgt ze in New York een schrijverscursus. De zomer is een magische tijd in New York en Carry geniet er met volle teugen van. Alles vindt ze geweldig: de tweedehands kledingzaken, de vele rare types die ze op straat tegenkomt, de wilde fuiven, haar excentrieke kamergenote. Op de eerste bladzijden al maakt ze kennis met Samantha, de succesvolle zakenvrouw. Die introduceert haar in de vreemde wereld van de jetset. Ze wordt onmiddellijk verliefd op de beroemde toneelschrijver Bernard en heeft een afkeer van een medecursist, Capote, maar in de Big Apple zijn de dingen niet altijd wat ze lijken. Toevallig komt ze de roodharige, kritisc…Lire la suite
Carrie Bradshaw is in New York om een schrijverscursus te volgen. Ze geniet van de drukte, alle winkeltjes en de mensen die ze ontmoet. Het leven in New York blijkt veel ingewikkelder dan ze gedacht had, maar Carrie slaagt erin zich van een eenvoudig plattelandsmeisje te ontwikkelen tot een beginnend schrijfster. Het verhaal loopt in een sneltreinvaart van relaties naar waar alles om draait: de juiste contacten. Voorloper op 'Sex and the City' (1996); in dit verhaal leert de lezer de hoofdpersonen kennen. Zelfstandig te lezen vervolg op 'Carries dagboeken'*. Het boek is vooral een hilarische aaneenschakeling van ontmoetingen, misverstanden en verkeerde keuzes. Aanrader voor liefhebbers van de gelijknamige televisieserie. Kleine druk. Vanaf ca. 16 jaar.

À propos de Candace Bushnell

Candace Bushnell, née le 1er décembre 1958 à Glastonbury, dans le Connecticut, est une romancière et journaliste américaine. Elle est particulièrement connue pour être l'auteur de Sex and the City, une chronique sur le sexe et les rapports amoureux publiée dans le New York Observer, qui a ensuite été adaptée en roman, avant de devenir le point de départ de la série, et par la suite, du film du même nom.

Elle est aussi l'auteur du roman Lipstick Jungle : Les Reines de Manhattan et de la série du même titre diffusée pendant deux saisons sur la chaîne NBC.

Biographie

Après avoir abandonné ses études à l'Université Rice à la fin des années 1970, Candace Bushnell devient l'une des personnalités de la jet-set new-yorkaise ; elle fait entre autres partie des habitués du Studio 54. Plus tard, elle obtient…En lire plus sur Wikipedia