Bande dessinée
Néerlandais

De dame van de elixers

Carbone (scénariste), Giulia Adragna (dessinateur), Annie Jay (antécédent bibliographique)
Madame de Montespan is nog volop bezig met haar intriges. Zij wil Pauline, die in schijn is verloofd met de knappe Silvère, wegjagen van het koninklijke hof. Daarvoor schakelt ze een dame in die geheimzinnige zalfjes en elixers gebruikt. Angelique en Pauline's broer Willem gaan op onderzoek uit. Ballonstrip. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De dame van de elixers
Scénariste
Carbone
Dessinateur
Giulia Adragna
Antécédent bibliographique
Annie Jay
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La dame aux élexirs
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, 2021
64 p. : ill.
ISBN
9789463736350 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 30 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historisch stripverhaal. Tweede deel van een drieluik naar de jeugdromans van de Franse schrijfster Annie Jay. In het oorspronkelijke boek uit 1993 heet Angelique nog Cécile; het werd nooit in het Nederlands vertaald. Vervolg op 'Angelique, complot in het paleis'*. Nog steeds is madame de Montespan bezig met haar intriges. Nu wil zij dat Pauline, die in schijn met de knappe Silvère Galeas van Réaux is verloofd, van het hof wordt weggejaagd en zij zet een toneelstukje op om haar te compromitteren. Haar list slaagt niet, maar wellicht kan de vrouw van de elixers hulp bieden in de vorm van een zwarte mis. Charlotte de Mail-Beaubourg, die haar zinnen op Silvère heeft gezet, fungeert als tussenpersoon. Angelique besluit samen met Pauline’s broer Willem op onderzoek te gaan. Wie is deze vrouw die met haar peperdure en zeker niet onschadelijke zalfjes de dames van het hof bedient? Is zij echt betrokken bij zwarte missen? De vrouw blijkt een oude bekende te zijn, die ook in het eerste deel ee…Lire la suite

À propos de Carbone

Le carbone est l'élément chimique de numéro atomique 6 et de symbole C. Il possède trois isotopes naturels :

  • 12C et 13C qui sont stables ;
  • 14C qui est radioactif de demi-vie 5 730 années ce qui permet de dater des éléments utilisant du carbone pour leur structure.

Le carbone est l'élément le plus léger du groupe 14 du tableau périodique. Le corps simple carbone présente plusieurs formes allotropiques dont principalement le graphite et le diamant. L'élément carbone forme divers composés inorganiques comme le dioxyde de carbone CO2, et une grande variété de composés organiques et de polymères. C'est l'élément de base de toutes les formes de vie connues.

Le carbone est le En lire plus sur Wikipedia