Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Hap!

Carl Hiaasen (auteur), Tjalling Bos (traducteur)
De vader van Wahoo is gevraagd mee te helpen bij de opnames van het tv-programma Expedition Survival. Al gauw loopt het allemaal volledig uit de hand. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Hap!
Auteur
Carl Hiaasen
Traducteur
Tjalling Bos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Chomp
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
313 p.
ISBN
9789047705512 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wahoo’s vader Mickey Cray is wrangler. Hij verdient zijn geld door zijn dieren in te zetten in tv-programma’s. Geld hebben de Crays hard nodig, dus neemt Mickey een opdracht aan voor de survivalshow van Derek Badger. Badger wil in de Everglades (Florida) met wilde dieren stunten. Wahoo gaat mee om zijn vader in de gaten te houden. Die moet namelijk niets hebben van de zelfgenoegzame Badger, voor wie het welzijn van dieren geen rol speelt. Wahoo’s klasgenootje Tuna gaat mee om haar dronken vader te ontvluchten, maar als die haar gewapend achterna komt, zijn de rapen gaar. Dit verhaal zit vol zinderend avontuur en slapstickpassages wanneer het perspectief bij Badger ligt. Het vertelperspectief wisselt voortdurend tussen de vele personages. Soms wordt een scène daardoor meerdere keren verteld, vanuit verschillende oogpunten. Onder de oppervlakte van dit onderkoeld vertelde verhaal vol vaart schuilt grote emotie: Tuna moet zich ontworstelen aan haar vader, Wahoo is wel erg bezorgd voor zi…Lire la suite

Hap!

We maken kennis met Wahoo en zijn vader, Mickey Cray. Vader is een wrangler, hij ontfermt zich over allerlei wilde dieren. Het gezin van Wahoo heeft het financieel erg moeilijk en ze nemen het aanbod van een bekende televisiezender maar wat graag aan. Voor hun survivalshow willen ze hun steracteur Derek Badger laten stunten met verschillende ‘wilde’ dieren in de Everglades in Florida. Al vlug blijkt dat de hele show fake is, dat Badger geen snars verstand heeft van dieren en ook helemaal niet inzit met hun welzijn. Het hele survivalgedoe is allemaal netjes geënsceneerd en heeft niets met overleven te maken. Badger is een onuitstaanbare ijdeltuit, die heel hoog oploopt met zichzelf en absoluut niet weet hoe hij moet overleven in de wildernis. Dit zorgt wel voor enkele leuke scènes. We leren Wahoo, genoemd naar een zoutwatervis, en zijn vader, die arbeidsongeschikt is doordat hij een leguaan op zijn hoofd kreeg, beter kennen en krijgen voeling met de personages.

Vervolgens…Lire la suite

À propos de Carl Hiaasen

Carl Hiaasen, né le 12 mars 1953 à Fort Lauderdale, en Floride, est un journaliste et romancier américain. Il écrit aussi bien pour les adultes que des ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse. Deux de ses romans ont été adaptés au cinéma sous les titres Striptease, réalisé par Andrew Bergman en 1996, et Hoot, réalisé par Wil Shriner (en) en 2006.

Biographie

Études et carrière journalistique

Né et élevé à Plantation, en Floride (près de Fort Lauderdale), il est d'origine norvégienne et l'aîné d'une famille de quatre enfants. Son père, Kermit Odel, est avocat et sa mère, professeur. Il épouse Constance Lyfo…En lire plus sur Wikipedia