Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het hart van Tom

Carl Norac (auteur), Carll Cneut (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Met zijn ogen dicht tekent Tom een hart. Hij wil het iedereen laten zien, maar niemand heeft tijd voor hem en dan gaat de wind er met zijn hart vandoor. Prentenboek met originele illustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Het hart van Tom
Auteur
Carl Norac
Dessinateur
Carll Cneut
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Coeur de papier
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-5838-234-6 9789058382344 (hardback)
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tom is een groot tekentalent. "Noem een ding en hij tekent het." Zijn zus daagt hem uit tot het tekenen van een hart. "Ik wed dat dat niet lukt", zegt ze. Maar Tom kan het met zijn ogen dicht: "Ik denk aan wie ik lief vind, en dan gaat het vanzelf." En inderdaad, in één, twee, drie heeft Tom een mooi hart op papier gezet. Maar dan neemt de wind het hart mee. Tom rent en springt, maar hij krijgt het hart niet te pakken. Plots ziet Tom het hart in de bek van een hond en Tom zet opnieuw de achtervolging in: de bus op, het park in. En dan belandt het hart in de hoed van een goochelaar, en die tovert het hart écht weg. Maar de goochelaar tovert er iets anders voor in de plaats: een konijn. En dat konijn probeert Tom te troosten. Het konijn hoort Toms hart nog steeds bonzen in zijn borst. Tom tekent een nieuw hart voor het konijn. Hij kan het immers vanzelf, hij hoeft maar te denken aan wie hij liefheeft.

Een hartverwarmend verhaal, dat door Carll Cneut weer op een bijzondere manier …Lire la suite
Aantrekkelijk en poëtisch verhaal over het verliezen van je hart. Tom heeft een hart getekend, met zijn ogen dicht, denkend aan wie hij lief vindt, ‘dan gaat het vanzelf’. Hij wil het graag laten zien, maar niemand heeft tijd. Dan neemt de wind zijn hart mee. Tom ziet het terug als een hond ermee vandoor gaat. Uiteindelijk blijkt het door een goochelaar weggetoverd te worden en krijgt Tom er het konijn uit de hoge hoed er voor terug. Dit konijn is juist heel blij met Toms echte hart. Gebonden prentenboek in vierkant formaat met paginagrote illustraties en ondersteunende tekst in korte zinnen, verhalend en in dialoogvorm. Soms staan in één plaat drie situaties, die niet visueel van elkaar zijn gescheiden. De schilderingen zijn duidelijk herkenbaar als zijnde van Carll Cneut. Het werk van deze Vlaming is al vele malen bekroond. De figuren zijn gepersonifieerde, karikaturale dieren. Ze zijn dynamisch en fantasierijk getekend en blijven altijd mysterieus en op afstand. Zowel de illustrati…Lire la suite

À propos de Carl Norac

CC BY-SA 4.0 - Image by Lefortm

Carl Norac, nom de plume de Carl Delaisse, né le 29 juin 1960 à Mons (Belgique), est un écrivain belge de langue française.

Il est principalement auteur de recueils de poésies, et de textes d'albums jeunesse, mis en images par divers illustrateurs.

Biographie

Carl Norac est le fils du poète Pierre Coran (qui fut instituteur dans sa jeunesse) et de la comédienne Irène Coran. Il grandit dans une grande « cité populaire » selon ses propres termes, puis dans le Hainaut, où la nature et la forêt sont ses premières sources d'inspiration, pour des textes et surtout des poèmes. De son enfance, il garde, comme il le dit lui-même « une foi absolue en l’émerveillement », et était un lecteur « boulimique, passionné et nocturne. »

Il devient professeur de français, attaché culturel et prof…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions