Livre
Néerlandais

Mijn mama kan toveren

Carl Norac (auteur), Ingrid Godon (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Een meisje vindt dat haar moeder alles kan: het lijkt wel of ze kan toveren. Prentenboek met bladvullende krijttekeningen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Ouders
Titre
Mijn mama kan toveren
Auteur
Carl Norac
Dessinateur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My mummy is magic
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009 | Autres éditions
[28] p. : ill.
Note
Klein formaat
ISBN
9789025853143

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Twee jaar na Mijn papa is een reus komt het 'mamaboek'. Het is opnieuw een celebratie van de ouder-kindrelatie, zonder zeemzoeterig te zijn. Waar in het papaboek de bewondering van de zoon naar de grootte en kracht van zijn vader uitging, houdt het meisje in Mijn mama kan toveren van de zorg, de intimiteit en creativiteit van haar moeder. Gemeenschappelijk aan beide boeken is de liefde en tederheid, die vooral in de tekeningen van Ingrid Godon goed uit de verf komen. In het mamaboek zijn die zo mogelijk nog sprekender dan in het papaboek, dankzij massievere vormen en fellere kleuren. Hoewel de tekst van Norac een iets poëtischer gehalte -- en misschien ook wat tegendraadsheid -- had mogen hebben, valt dit verhaal vooral op door de interessante moeder-kindsituaties die de thema's op een niet-stereotiepe wijze uitbeelden, en de goede afstemming tussen tekst en illustratie. De prenten van Godon stralen echter zoveel meer uit dan de tekst. Bij de zin "Als ik een nachtmerrie …Lire la suite
De moeder van het meisje uit dit prentenboek kan toveren. Ze verjaagt monsters; als het meisje een geheim vertelt, weet ze het al; een kusje en de pijn is weg, zaadjes worden bloemen enz. Maar het meisje zelf kan ook toveren: als ze danst en zingt, moet haar moeder lachen. Het mooiste wonder is "... als mijn mama zegt dat ze van mij houdt". Lief, warm prentenboek met een expliciete boodschap dat een heel geborgen gevoel geeft. Van dezelfde schrijver en illustrator is 'Mijn papa is een reus'*. Het stramien is hetzelfde; moeder kan heel veel, maar het kind kan ook iets en ook dat verhaal eindigt met 'houden van'. De illustraties zijn zwartomlijnd, ingevuld met verf en krijt en gemaakt op een bruine ondergrond waarvan binnen en buiten de zwarte omlijning nog iets is te zien. De kleuren zijn warm, vrolijk, in de kleding is veel variatie. Paginagrote illustraties, verdeeld over twee bladzijden met telkens moeder en dochter in een handeling of situatie bij elkaar. De tekeningen zijn overzic…Lire la suite

Mijn mama kan toveren

Na 'Mijn papa is een reus' kon deze ode aan de moeders niet langer op zich laten wachten. Het prentenboek bezingt wat moeders allemaal kunnen: monsters wegtoveren, geheimen van tevoren kennen, pijn wegzoenen, zwemmen als een dolfijn, grijze luchten wegtoveren, bloemen laten groeien uit zaadjes, liedjes zingen, de grootste taart van de wereld toveren, zo voorlezen dat het bed in een schip verandert. Maar als mama zegt dat ze van mij houdt, is dat het mooiste wonder van allemaal!. De grote expressieve tekeningen van Ingrid Godon geven perfect de gevoelens weer. Verbazend hoe ze met puntjes en streepjes gevoelens kan suggereren. De tekst is summier maar loopt toch lekker. Eén van de meest vertederende mamaboeken tot nog toe!

Mijn mama kan toveren

Mama kan toveren zonder toverstaf of punthoed. Zij tovert monsters dadelijk weg wanneer ik een nachtmerrie heb. Zij geeft me een kusje als ik pijn heb en wat echt spectaculair is, is dat ze zaadjes in de grond stopt en er bloemen uit laat groeien. Mama kan nog veel meer ... let maar op. Een verkleinde uitgave van het grote prentenboek met een ode aan mama. Jonge kinderen plaatsen hun mama nog op een voetstuk en schrijven haar wonderbaarlijke krachten toe. Dit gevoel spreekt volop uit de geschetste situaties in de mooie illustraties van Ingrid Godon. Ze stralen bovendien de warme liefde tussen moeder en kind uit. Toch kwam alles nog beter tot zijn recht in de oorspronkelijke versie.

À propos de Carl Norac

CC BY-SA 4.0 - Image by Lefortm

Carl Norac, nom de plume de Carl Delaisse, né le 29 juin 1960 à Mons (Belgique), est un écrivain belge de langue française.

Il est principalement auteur de recueils de poésies, et de textes d'albums jeunesse, mis en images par divers illustrateurs.

Biographie

Carl Norac est le fils du poète Pierre Coran (qui fut instituteur dans sa jeunesse) et de la comédienne Irène Coran. Il grandit dans une grande « cité populaire » selon ses propres termes, puis dans le Hainaut, où la nature et la forêt sont ses premières sources d'inspiration, pour des textes et surtout des poèmes. De son enfance, il garde, comme il le dit lui-même « une foi absolue en l’émerveillement », et était un lecteur « boulimique, passionné et nocturne. »

Il devient professeur de français, attaché culturel et prof…En lire plus sur Wikipedia