Livre
Néerlandais

Mijn papa is een reus

Carl Norac (auteur), Ingrid Godon (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Een jongetje kijkt op tegen zijn lange vader die in zijn ogen een echte reus is. Prentenboek met bladvullende krijttekeningen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Mijn papa is een reus
Auteur
Carl Norac
Dessinateur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My daddy is a giant
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009 | Autres éditions
[26] p. : ill. ; 15,5 cm
Note
Extra klein formaat
ISBN
9789025853150

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kleine jongetjes die opkijken (letterlijk, maar vooral figuurlijk) naar hun grote, sterke papa, het blijft een geliefkoosd thema in prentenboeken. In het verleden verschenen hiervan al enkele mooie voorbeelden: het voorleesboek Mijn vader van Toon Tellegen en de prentenboeken Mijn papa van Anthony Browne of Mijn papa van Guido Van Genechten. In het prentenboek Mijn kleine held van Martine Oborne zorgde illustratrice Ingrid Godon al voor heel vertederende prenten, waarop de bewondering en liefde van een moeder voor haar babyzoontje van alle prenten afstraalt. Godon's prenten in Mijn papa is een reus van Carl Norac stralen eenzelfde bewondering en liefde uit, dit keer tussen een vader en zijn zoontje. In de ogen van het kleine jongetje is zijn papa een echte reus: om hem te knuffelen moet hij op een ladder klimmen, als ze verstoppertje spelen, moet papa zich achter een berg verstoppen, zelfs de wolken komen op papa's schouders uitrusten als ze moe zijn…Lire la suite
Een klein jongetje kijkt op tegen zijn lange vader die in zijn ogen een echte reus is. Bovendien is zijn papa zo lang en sterk dat de wolken kunnen uitrusten op zijn schouders, de herfst spontaan inzet als vader lacht, en vogels nestelen in zijn haar. Dat reuzegroot zijn heeft veel voordelen, maar met knikkeren wint het jongetje want dan zijn papa’s grote vingers alleen maar onhandig. De vader is mooi groot getekend zonder dat dit overdreven lijkt. Hij heeft grote handen, lange benen en een grote neus. Hij ziet er uit als een reus, maar dan een hele veilige die veel van zijn jonge zoon houdt. Vader en zoon hebben zichtbaar plezier in en met elkaar. In het verhaal zijn voor peuters herkenbare emoties verwerkt zoals angst, plezier, verwondering, bewondering. De prenten zijn bladvullend en verdeeld over twee tegenover elkaar liggende pagina’s. Ze zijn getekend met krijt op lichtbruin papier in heldere vrolijke kleuren. Dit prentenboek straalt veel liefde, warmte en veiligheid uit. Het za…Lire la suite

Mijn papa is een reus

'Mijn papa is een reus' was het eerste boek in een reeks over zowat de hele familie. Het is een heel poëtisch boek, waarin enerzijds de grenzeloze bewondering van een kind voor zijn vader, en anderzijds de even grenzeloze liefde van een vader voor zijn kind centraal staan. De tekst is daarbij haast bijkomstig. Het boek wordt gedragen door de schitterende tekeningen van Ingrid Godon, in de typische zachte, harmonische kleuren en met lieve gezichtsuitdrukkingen. So far, so good. Maar het is echt geen goed idee geweest van de uitgever uitgerekend dit boek voor een miniprijs in een miniformaat uit te brengen. Want de prachtige illustraties komen echt niet tot hun recht op dit formaat. En hoe kan je nu de reus-associatie die elke kleuter wel heeft, overbrengen in een flauwe 15 cm?

À propos de Carl Norac

CC BY-SA 4.0 - Image by Lefortm

Carl Norac, nom de plume de Carl Delaisse, né le 29 juin 1960 à Mons (Belgique), est un écrivain belge de langue française.

Il est principalement auteur de recueils de poésies, et de textes d'albums jeunesse, mis en images par divers illustrateurs.

Biographie

Carl Norac est le fils du poète Pierre Coran (qui fut instituteur dans sa jeunesse) et de la comédienne Irène Coran. Il grandit dans une grande « cité populaire » selon ses propres termes, puis dans le Hainaut, où la nature et la forêt sont ses premières sources d'inspiration, pour des textes et surtout des poèmes. De son enfance, il garde, comme il le dit lui-même « une foi absolue en l’émerveillement », et était un lecteur « boulimique, passionné et nocturne. »

Il devient professeur de français, attaché culturel et prof…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions