Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Sentimento

Carl Norac (auteur), Rébecca Dautremer (dessinateur), Ed Franck (adaptateur)
De maker van een marionet is ontevreden met het resultaat en verstoot zijn creatie; de pop besluit te vertrekken. Prentenboek met indringende illustraties in blauwe en roodoranje tinten. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Sentimento / Carl Norac ; ill. Rébecca Dautremer ; bew. Ed Franck
Auteur
Carl Norac
Dessinateur
Rébecca Dautremer
Adaptateur
Ed Franck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Sentimento
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2005 | Autres éditions
[36] p. : ill.
ISBN
90-5908-175-7

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het schrijnende verhaal van een marionet die het goed bedoelt, maar zijn bedoelingen niet kan overbrengen. Zijn maker is teleurgesteld in zijn schepping en negeert hem. Sentimento vlucht, ontmoet het kind Selma (de enige die niet bang voor hem is), maar gaat, in een volgende poging om sociale contacten aan te gaan, letterlijk kapot. Carl Norac, bekend van de lieve en zoete boekjes over hamstertje Lola, slaat hier een heel andere, fascinerende weg in. Het verhaal beklijft! De illustraties van Dautremer bijten zich vast in oog en hart. De paginagrote tekeningen in blauwe en roodoranje tinten, waarbij de personages je met scherp getekende blikken recht in de ogen kijken, vullen het verhaal perfect aan. Veel tekst in de tekeningen in een schrijfletter. Mensen die bereid zijn na te denken, ontdekken in dit groot formaat prentenboek een hele wereld: we willen controle over alles. Maar als de dingen eens anders verlopen dan gepland, zijn we dan nog steeds bereid de gevolgen daarvan te dragen…Lire la suite

Sentimento

Meneer Stein is marionettenmaker, meer nog, hij beschikt over toverkracht die de marionetten laat bewegen. Na een paar mislukte pogingen besluit hij een marionet te maken die op hem lijkt, die als het ware zijn broer zal zijn. Hij werkt heel lang en heel laat maar hij valt in slaap voordat de marionet afgewerkt is. 's Morgens merkt hij tot zijn ontsteltenis dat de pop te vroeg tot leven is gekomen. Hij vindt de pop een monster. Alle pogingen van de marionet om zijn vriendschap te winnen mislukken. Hij weigert de pop zelfs een naam te geven. Bedroefd verlaat de pop het huis van meneer Stein. De stad, de straten, de mensen... alles is hem vreemd. Zijn onhandige pogingen om contact te leggen worden altijd verkeerd uitgelegd. Hij denkt dat een naam zou kunnen helpen en besluit het eerste woord dat hij hoort als naam te nemen. Op dat ogenblik wordt er reclame gemaakt voor het circus Sentimento en dat wordt dus zijn naam. Sentimento past heel goed bij de gevoelige aard van de pop. Slechts e…Lire la suite

À propos de Carl Norac

CC BY-SA 4.0 - Image by Lefortm

Carl Norac, nom de plume de Carl Delaisse, né le 29 juin 1960 à Mons (Belgique), est un écrivain belge de langue française.

Il est principalement auteur de recueils de poésies, et de textes d'albums jeunesse, mis en images par divers illustrateurs.

Biographie

Carl Norac est le fils du poète Pierre Coran (qui fut instituteur dans sa jeunesse) et de la comédienne Irène Coran. Il grandit dans une grande « cité populaire » selon ses propres termes, puis dans le Hainaut, où la nature et la forêt sont ses premières sources d'inspiration, pour des textes et surtout des poèmes. De son enfance, il garde, comme il le dit lui-même « une foi absolue en l’émerveillement », et était un lecteur « boulimique, passionné et nocturne. »

Il devient professeur de fra…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions