Braille
Néerlandais

De nevelprins

Public cible:
12-14 ans et plus
Max verhuist met zijn familie naar een kustdorpje waar vreemde dingen gebeuren. Wat doet dat griezelige beeldenpark achter het huis? En wat betekent de zespuntige ster die overal opduikt?
Titre
De nevelprins
Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
El príncipe de la niebla
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2010
9 banden
Éditeur original
Signatuur
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het stadse gezin van horlogemaker Carver verhuist in 1943 naar een dorpje aan de kust. De vorige eigenaars van hun nieuwe woning vertrokken er jaren geleden na de dood van hun zoon. De jonge Max gaat op verkenningstocht en doet een griezelige ontdekking in het beeldenpark achter het huis. Kort daarna maken hij en zijn zus Alicia kennis met Roland, de kleinzoon van de vuurtorenwachter. Wanneer hun zusje Irina een vreselijk ongeluk krijgt en een vreemd symbool steeds vaker opduikt, beseffen de vrienden dat er iets mis is. Rolands grootvader weet meer, maar om de kinderen te beschermen vertelt hij hun niet het hele verhaal. Tot de Nevelprins in alle hevigheid toeslaat. Het echte debuut van Carlos Ruiz Zafón, dat vaak vergeten wordt door zijn latere bestseller voor volwassenen, 'De schaduw van de wind'. Het is een spannend verhaal met veel magische elementen, gevat in beeldrijke en intense taal. De personages zijn overtuigend, maar in de plot laat de auteur af en toe steken vallen en de t…Lire la suite

À propos de Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón, né le 25 septembre 1964 à Barcelone et mort le 19 juin 2020 à Los Angeles, est un auteur espagnol.

Il écrit principalement en espagnol. De 1993 jusqu'à sa mort, il habite à Los Angeles où il écrit des scénarios de films.

Biographie

À l'âge de quatorze ans, Carlos Ruiz Zafón écrit son premier roman, une histoire de cinq cents pages. À dix-neuf ans, il choisit de commencer sa carrière dans la publicité, qu'il quitte pour se consacrer à son roman Le Prince de la brume, publié en 1993 (prix de la jeunesse d'Edebé en 1993).

Son quatrième roman, L'Ombre du vent a été sélectionné dans les romans étrangers pour le prix Femina 2004. Il a reçu aussi des prix littéraires français, comme le prix des Amis du …En lire plus sur Wikipedia