In het roerige Barcelona van de eerste helft van de twintigste eeuw spelen zich rond het Kerkhof van de Vergeten Boeken vreemde zaken af.
Titre
El juego del ángel
Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Langue
Espagnol
Édition
16
Éditeur
Barcelona: Planeta, 2015 | Autres éditions
667 p.
ISBN
9788408086949

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 2001 verscheen in Spanje 'La sombra del viento' ('De schaduw van de wind') van de toen nog totaal onbekende schrijver Carlos Ruiz Zafón. Via mond-tot-mondreclame groeide de roman in de daarop volgende jaren uit tot een wereldwijde bestseller. Ook in Nederland, waar inmiddels meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht. Dit is de nieuwe roman van Ruiz Zafón, die zich wederom afspeelt in het roerige Barcelona van de eerste helft van de twintigste eeuw en waarin het Kerkhof van de Vergeten Boeken weer een belangrijke rol speelt. Hoofdpersoon is David Martín, een piepjonge, straatarme journalist die vanwege zijn schrijftalent een mysterieuze uitnodiging krijgt van een Franse uitgever om een roman te schrijven. Net als Daniel Sampere in 'De schaduw van de wind' belandt David in een spannend avontuur waarin liefde, seks, en het bovennatuurlijke niet ontbreken. En met zijn vele toespelingen op bekende literaire werken wil ook deze roman nadrukkelijk een hommage aan de grote vertelk…Lire la suite

À propos de Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón, né le 25 septembre 1964 à Barcelone et mort le 19 juin 2020 à Los Angeles, est un auteur espagnol.

Il écrit principalement en espagnol. De 1993 jusqu'à sa mort, il habite à Los Angeles où il écrit des scénarios de films.

Biographie

À l'âge de quatorze ans, Carlos Ruiz Zafón écrit son premier roman, une histoire de 500 pages. À 19 ans, il choisit de commencer sa carrière dans la publicité, qu'il quitte pour se consacrer à son roman Le Prince de la brume, publié en 1993 (prix de la jeunesse d'Edebé en 1993).

Son quatrième roman, L'Ombre du vent, a été sélectionné dans les romans étrangers pour le prix Femina 2004. Il a reçu aussi des prix littéraires français, comme le…En lire plus sur Wikipedia