Livre
Espagnol

El príncipe de la niebla

El príncipe de la niebla

Public cible:
12-14 ans et plus
Een gezin verhuist naar een woning aan de kust waarin vroeger een jongen woonde die onder mysterieuze omstandigheden is verdronken.
Titre
El príncipe de la niebla
Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Langue
Espagnol
Éditeur
Barcelona: Planeta, 2016 | Autres éditions
202 p.
ISBN
9788408163541 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een van de spectaculairste bestsellers van de laatste jaren is 'De schaduw van de wind' van de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón. In Nederland zijn al bijna een half miljoen exemplaren verkocht van deze Barcelona-roman, wereldwijd gaat het om een kleine tien miljoen exemplaren. Dat is een opmerkelijk succes voor iemand die voordien alleen in kleine kring bekend was als de schrijver van een viertal jeugdboeken. 'El principe de la niebla' (De prins van de nevel) is de eerste hiervan en is nu opnieuw uitgebracht. Het is een verhaal met veel bekende ingrediënten. Een gezin verhuist naar een woning aan de kust waarin vroeger een jongen woonde die onder mysterieuze omstandigheden is verdronken. De geest van de jongen waart nog rond in het huis en het kan dus niet anders of het nieuwe gezin raakt betrokken bij deze vreemde, raadselachtige geschiedenis. Ruiz Zafóns debuut is weinig origineel maar verraadt al wel de vaardige stijl die hij in 'De schaduw van de wind' aan de dag zou leggen.

À propos de Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón, né le 25 septembre 1964 à Barcelone et mort le 19 juin 2020 à Los Angeles, est un auteur espagnol.

Il écrit principalement en espagnol. De 1993 jusqu'à sa mort, il habite à Los Angeles où il écrit des scénarios de films.

Biographie

À l'âge de quatorze ans, Carlos Ruiz Zafón écrit son premier roman, une histoire de cinq cents pages. À dix-neuf ans, il choisit de commencer sa carrière dans la publicité, qu'il quitte pour se consacrer à son roman Le Prince de la brume, publié en 1993 (prix de la jeunesse d'Edebé en 1993).

Son quatrième roman, L'Ombre du vent a été sélectionné dans les romans étrangers pour le prix Femina 2004. Il a reçu aussi des prix littéraires français, comme le prix des Amis du …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions