Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De dag van de hond

Zes monologen van mensen die zich identificeren met een hond die in doodsnood voortrent op de snelweg.
Titre
De dag van de hond
Auteur
Caroline Lamarche
Langue
Néerlandais
Titre original
Le jour du chien
Éditeur
Amsterdam: Van Oorschot, 1999 | Autres éditions
94 p.
ISBN
90-282-5061-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een hond die op de snelweg rent en het verkeer in gevaar brengt, is voor 6 weggebruikers aanleiding om in 6 monologen hun eigen leven te vertellen. De hond vormt echter niet alleen de aanleiding, maar is ook een integrerend onderdeel van de eigen belevenissen. De pastoor in het tweede verhaal bijvoorbeeld weet nu wat zijn eigenlijke naam wordt: zoals in het bijbelverhaal Jacob tot Israël wordt, wordt hij die hond die voortjakkert, door de dood achtervolgd. De hond brengt bij een andere persoon, een jonge vrouw, het verdriet van het verlaten zijn naar boven, de onmogelijkheid om zich te kunnen binden. Ook een vrachtwagenchauffeur die zijn leven fantaseert, een homo-jongen en een moeder en dochter die elkaar niet begrijpen en van elkaar verwijderd zijn, komen aan het woord. Sfeervolle verhalen met prachtige beelden, in een mooie, originele stijl, en hier in een uitstekende vertaling.Terecht in België met een grote prijs bekroond: een ontdekking. Kleine druk.

À propos de Caroline Lamarche

FAL - Image by Marie-Françoise Plissart

Caroline Lamarche, née à Liège le 3 mars 1955, est une écrivaine belge d'expression française.

Elle est l'autrice de romans, de nouvelles, de littérature jeunesse, de poèmes, de pièces radiophoniques, de textes pour la scène et sur des artistes contemporains, ainsi que de chroniques dans la presse.

Biographie

Caroline Lamarche a passé sa petite enfance en Asturies en Espagne et son enfance en région parisienne. Revenue en Belgique à dix-huit ans, elle étudie la philologie romane. Elle a enseigné le français à Liège et au Nigeria et vit actuellement à la périphérie de Bruxelles, à Overijse.

Jeune adulte elle passait la plupart de son temps à lire. Les graves insomnies dont elle souffre cessent lorsqu’elle se lance véritablement dans l’écriture en 1990.

Ses écrits explorent la complexité des êtres, la subtilité de…En lire plus sur Wikipedia