Livre
Néerlandais

Bangkok boy

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Een 19-jarig meisje wordt gedumpt door haar vriend, die kort daarop verdwijnt. Door een kaart uit Thailand komt ze hem op het spoor; in een opwelling besluit ze hem achterna te reizen.
Sujet
Liefde, Thailand
Titre
Bangkok boy
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, 2011 | Autres éditions
255 p.
ISBN
9789049924607 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Bangkok boy is Bo net gedumpt door haar vriend Joep na een jarenlange relatie. Ze snapt niet waarom hij haar heeft laten zitten. Dan blijkt dat Joep zijn studies heeft stopgezet, dat zijn vrienden niet weten waar hij uithangt en dat al zijn spullen netjes opgeslagen staan op de kamer van zijn beste vriend. Bo en haar beste vriendin Anouk zijn vastbesloten om te achterhalen waar Joep naartoe is gegaan. Na wat research ontdekken ze dat de geadopteerde Joep zijn biologische ouders gaan opzoeken is. Anouk en Bo vertrekken halsoverkop naar Thailand in de hoop de relatie tussen Bo en Joep te kunnen redden.

Carry Slee kiest in Bangkok boy voor wisselende perspectieven. Doordat het ene hoofdstuk wordt verteld door Bo en het andere door Joep, leer je de beweegredenen van beide personages beter kennen en wordt de spanning opgedreven. De lezer weet nl. veel meer dan de personages zelf. Helaas is het boek weinig geloofwaardig. Ten eerste moet je geloven dat een hardwerkend…Lire la suite
Van de ene op de andere dag verdwijnt Joep, de vriend van de 19-jarige Bo, uit haar leven. Het enige aanknopingspunt is een kaart die hij zijn adoptie-ouders vanuit Thailand stuurt. Bo en haar vriendin gaan hem achterna, maar belanden in de problemen door een auto-ongeluk. Het verhaal wordt beurtelings beschreven vanuit de optiek van Bo en van Joep (ik-figuren). Hierdoor is het mogelijk om met beide partijen mee te leven in dit bizarre avontuur. Hoewel een onvoorbereide reis naar Thailand door twee tienermeisjes onrealistisch overkomt, is het verhaal geloofwaardig geschreven. De stijl is vlot met veel dialogen; het boek getuigt van veel aandacht voor de jongerencultuur in taalgebruik en omgangsvormen. De spanning wordt goed opgebouwd; het slot komt daardoor wat abrupt en mat over. Het omslag toont een zwart-witfoto van de torso's van een jongen en meisje in bed. De verhaallijn en de schrijfstijl zullen met name meisjes aanspreken; in de categorie boeken voor jongvolwassenen is deze ui…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia