Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Bikkels

Carry Slee (auteur), Helen van Vliet (dessinateur)
Murat mag aan een toneelvoorstelling meedoen, maar Dave wil hem er niet bij hebben omdat hij een buitenlander is. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Bikkels / Carry Slee ; met tek. van Helen van Vliet
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Helen van Vliet
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]:: Prometheus, 2004 | Autres éditions
93 p. : ill.
ISBN
90-6494-114-9

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groep 7 pikt het niet langer: tegen de nieuwe eigenaar van het snoepwinkeltje die discrimineert, moet opgetreden worden en dat gebeurt dan ook. Ook een jongen uit de klas, Murat, wordt gediscrimineerd door een andere jongen met wie hij op de toneelclub zit. Gesteund door zijn klasgenoten, maakt Murat gebruik van een opdracht voor de volgende toneelles om duidelijk te maken aan de groep dat hij gepest wordt. Ook wordt er nog een hond, die verwaarloosd wordt door zijn baasje, gered. Verhaal in de bekende Carry Slee-stijl, eerder verschenen als Kinderboekenweekgeschenk 1999. Het geheel is een nieuw jasje gestoken en bevat nu zwartwitillustraties van Helen van Vliet. Vanaf ca. 10 jaar.

Bikkels

Murat heeft een fantastische vriendenkring. Ze steunen hem door dik en dun en vinden het geweldig dat hij mee mag doen met een grote toneelvoorstelling van verschillende scholen. Daar wordt hij echter gediscrimineerd. Het is voor hem zo confronterend dat hij niet gesteund wordt in deze nieuwe omgeving, dat hij niet meer kan of durft te reageren. Een tweede luik in het verhaal is er ook één van discriminatie. De eigenaar van het snoepwinkeltje bij de school haat vreemdelingen en laat ze niet aan de beurt. Hij komt er zo recht voor uit, dat de kinderen actie ondernemen. Niemand van de school mag daar nog een cent uitgeven. Ze maken pamfletten en zetten een grootscheepse actie op touw. Verder heb je nog Katja. Ze heeft een hondje gevonden dat duidelijk mishandeld en verwaarloosd wordt. Samen met Murat en de hele kliek probeert ze het hondje te redden. Het is een eenvoudig en vlot te lezen boek. In 1999 was het Kinderboekenweekgeschenk en nu wordt het opnieuw uitgegeven onder eigen imprin…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Le…En lire plus sur Wikipedia