Livre
Néerlandais

De klas van Rik & Roosje

Carry Slee (auteur), Dagmar Stam (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
De kleuters Rik en Roosje beleven op school van alles: een cadeautje maken voor moederdag en een fantasieverhaal vertellen in de kring. Prentvertelling met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De klas van Rik & Roosje / Carry Slee ; tekeningen van Dagmar Stam
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Dagmar Stam
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Pimento, 2006
[25] p. : ill.
ISBN
90-499-2112-4

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 11 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rik en Roosje zijn twee kleuters en dikke vriendjes. Ze zitten op school bij juf Janna. In het boek zijn drie verhalen opgenomen met als thema moeders, liegen en fantasie. De klas bestaat uit een groep leerlingen van diverse afkomst en met verschillende achtergronden. Sommige ouders zijn gescheiden, andere kinderen hebben allochtone ouders. De onderwerpen liggen dicht bij de belevingswereld van kleuters. De verhalen bevatten een soort moraal. Het is leuk dat de belevingswereld van de kinderen uit de klas door de juf als volwaardig wordt beschouwd. De kinderen krijgen de ruimte om hun gedachten en ideeën met haar te bespreken. Het boek is geïllustreerd met de zeer herkenbare afbeeldingen van Dagmar Stam. De kleurentekeningen zijn steeds op andere plekken geplaatst op een witte achtergrond, de tekst staat voornamelijk bovenaan de bladzijden en is in twee kolommen gedrukt. Op basis van de verhalen heeft de voorlezer voldoende stof om verder te praten met de kleuter. Leuk voorleesboek voo…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions